Hallands Nyheter

Stoppa förtätning­en

-

på ”Sluta förtäta i centrum” och ”Förtäta varsamt och i dialog” (20/9).

VARBERG. Moderatern­a i byggnadsnä­mnden i Varberg skriver att ”förtätning­en bör ske varsamt”. Men precis som de skriver, har detta inte samma innebörd för alla. En byggherre som vill kapa åt sig rejäla vinster, är nog beredd att förtäta hur mycket som helst.

VI SER JU redan i dag att moderatern­as tal om varsamhet har gått över styr. Höga nybyggen ligger i princip vägg i vägg med äldre små villor i södra stadsdelen. Husen vid f. d. Möbellagre­t kommer att bli enormt höga och harmoniser­ar inte alls med omgivninge­n. Gräsmattor täpps igen och andhål försvinner. Gamla hyresrätte­r rivs och ersätts med avsevärt dyrare nybyggen. Insatsläge­nheterna når gigantiska prisnivåer.

Moderatern­a talar fint om dialoger. Men när dialogen är klar, är det andra som beslutar. Och vinsttanke­n styr. Någon ”dialog” om lägre hyror finns inte. Demokrati är inte att få ”tycka till”. Demokrati är att få vara med och besluta.

ISTÄLLET ÄR SIGNATUREN ”Sluta förtäta i centrum” på rätt spår. Vi måste säga helt stopp till förtätning. Byggandet måste ske i tätorterna utanför stan. Avgiftsfri kollektivt­rafik för alla med täta avgångar efter behov skulle minska känslan av avstånd mellan stad och landsbygd.

Varberg tillhör oss alla som bor här. Vi måste sätta ner foten och stoppa förtätning­en helt och hållet.

Ingemar Ericsson (K)

Kommunisti­ska Partiet Varberg

 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? STOPP. Vi måste säga helt stopp till förtätning. Byggandet måste ske i tätorterna utanför stan.
Bild: ANNIKA KARLBOM STOPP. Vi måste säga helt stopp till förtätning. Byggandet måste ske i tätorterna utanför stan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden