Hallands Nyheter

Kuggen i GIF lämnar

Varbergs GIF:S trupp är tunnare än någonsin. Nu lämnar Magnus Bertilsson, och med det är de bara 16 stycken kvar.

- KARL-OSKAR SKEPPSTEDT karl-oskar.skeppstedt@hn.se

Problemen i Varbergs GIF:S trupp fortsätter. Bosnierna som lämnat har inte kommit tillbaka. Nu förlorar man också kuggen Magnus Bertilsson som ska till Uppsala för studier. Och som om inte det vore nog har andremålva­kten Anton Esbjörnsso­n åkt på en korsbandss­kada och blir borta ett par månader.

– Vi vet inte hur vi ska lösa det. Det känns tungt. Truppen är tunn och skadorna är många.

– Och så försvinner Magnus på det. Det blir svårt, säger Varberg GIF:S tränare Halda Kabil och suckar.

Just nu är de 16 man i den unga och orutinerad­e truppen. De har kommit igång med träningen sen uppehållet, men alla är inte tillbaka från semestern ännu. Halda hade önskat att det var bättre och att fler var tillbaka. Laget ligger sist i tabellen, men Halda har inte gett upp hoppet om att hålla sig kvar.

– En seger och vi är på rätt sida. Men vi är inte många och truppen är ung. Det är det som är vårt största problem.

Föreningen har ännu inte gett upp hoppet om bosnierna som försvann.

– Vi försöker lösa hur vi ska göra. Vi vet inte riktigt när de kommer. De ska komma när papperen är klara, men man vet inte när, säger Halda Kabil.

I ULLAREDS IK ser läget desto bättre ut. Truppen är helt full enligt tränare Ali Kraym, sedan Adam Lindgren från Tvååkers IF fyllt på under sommaren.

– Han är en duktig innermittf­ältare. Han är bollskickl­ig, trygg och har en fin blick för spelet. Han kan bidra med mycket i uppbyggnad­sfasen, säger Ali Kraym.

Han tror stenhårt på sin trupp och är säker på att de kan vända vårens trend och hamna på rätt sida strecket. Inför omstarten ligger de på 11 poäng, och de möter jumbon GIF i första matchen.

– Kollar jag tillbaka på matcherna så är det mycket jag är väldigt nöjd med. Vi skapar mycket chanser, men behöver sätta målen, säger Ali Kraym, tränare i Ullared.

VINBERGS IF FÖRLORAR Oliver Bryneus och Johan Sjögerén. Oliver ska till USA för studier, och Johan försvinner i mitten av augusti för läkarstudi­er.

– Det är lite synd, men jag är glad för deras skull. Det är sånt som händer, säger Vinbergs tränare Michael Svensson.

Men de har förstärkt laget från sin egna ungdomssek­tion.

– Vi har plockat upp Johannes Karlsson och gett honom ett seniorkont­rakt. Han är en central mittfältar­e som vi tror mycket på, säger han.

Vinberg spelar sin första match för hösten på söndag då de tar emot Assyriska BK.

 ?? Bild: ROBERT BOMAN/FALKENBERG­SBILD.SE ?? STUDIER. Magnus Bertilsson lämnar Varbergs GIF för studier i Uppsala. Halda Kabil står nu med en rekordtunn trupp inför omstarten i tvåan.
Bild: ROBERT BOMAN/FALKENBERG­SBILD.SE STUDIER. Magnus Bertilsson lämnar Varbergs GIF för studier i Uppsala. Halda Kabil står nu med en rekordtunn trupp inför omstarten i tvåan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden