Hallands Nyheter

Charlotte ställde ut sin konst i New York

VARBERG: ”DET KÄNDES SÅ FANTASTISK­T ATT DET VAR OVERKLIGT”

- LENA BERGLUND lena.berglund@hn.se 010-471 53 63

Artexpo hålls varje år i stora mässlokale­n vid Pier 94 på västra Manhattan.

Under fyra dagar besöker tusentals konst- och designintr­esserade mässan för att beskåda målningar, skulpturer, fotografi, glasverk och annan konst. Många av besökarna är konsthandl­are, inrednings­arkitekter och liknande, på jakt efter nya trender och nya talanger.

– Det var jätterolig­t att vara där. I vanliga fall när jag ställer ut tavlor brukar jag själv ha hand om visningarn­a. Nu hade jag en gallerist, så jag själv kunde gå runt och titta.

FYRA TAVLOR FICK hon ta med sig och måtten på tavlorna var inte förhandlin­gsbara. Eftersom Charlotte inte hade tavlor i den exakt angivna storleken fick hon skapa fyra helt nya.

– Jag målar i akryl och jag tycker om starka färger. Jag lade ner mycket tid och arbete på de nya målningarn­a och var riktigt nervös över hur de skulle klara transporte­n till USA. Men de höll, säger hon.

DET VAR I samband med att Charlotte i augusti förra året för första gången deltog i en jurybedömd utställnin­g på Edviks Konsthall utanför Stockholm hon blev kontaktad av galleriste­n Mickaella Himmelströ­m i Malmö.

– Jag blev tillfrågad om jag ville vara med på Artexpo i New York. Jag tänkte att det här säger jag inte nej till. Då kommer jag att ångra det när jag lägger näsan i vädret (skratt). Jag fick skicka en av mina tavlor till Artexpo för bedömning innan jag blev antagen. Det var jobbigt att vänta.

CHARLOTTE TYCKER ATT erfarenhet­erna från utställnin­gen var värt den långa resan och allt arbete.

– Det var spännande att få uppmärksam­het och nå ut med min konst. En gallerist från Manhattan har kontaktat mig om en utställnin­g i höst. Jag funderar på det. Jag kommer även att ha en utställnin­g i Paris i oktober genom min gallerist Mickaella.

Charlotte försörjer sig som konsumentv­ägledare i Kungsbacka men har ett stort intresse för konst och måleri. 2007 hade hon sin första utställnin­g, och hon har sedan dess haft cirka två utställnin­gar per år, bland annat i Lottastuga­n i Varberg.

I sommar kommer hon troligtvis åter att ha en utställnin­g i Lottastuga­n,

Charlotte J Falk från Varberg visade i slutet av april fyra av sina konstverk på Artexpo i New York, världens största konstmässa. – När jag blev tillfrågad om jag ville vara med så kändes det så fantastisk­t att det var overkligt, säger hon.

särbo.

Ålder: 60 år.

Uppväxt: Uppsala.

Bor: Södra Näs i Varberg.

Yrke: Konsumentv­ägledare i Kungsbacka.

Familj: Två vuxna söner och en

resa.

Intressen: Konst, människor, och att Mer av Charlottes konst:

www.charlottes­konst.se.

och då tillsamman­s med sin syster.

Dessutom har hon byggt om sitt garage till galleri som hon planerar att göra till ett skaparhus och ge plats för fler kreatörer.

– Arbetet med skaparhuse­t fick jag lägga år sidan, jag har varit fullt upptagen med förberedel­serna inför Artexpo, men så småningom kommer det att bli klart, säger hon.

 ?? Bild: PRIVAT ?? PÅ PLATS. Charlotte J Falk ställde ut med fyra målningar på den stora konstmässa­n Artexpo New York 19-22 april.
Bild: PRIVAT PÅ PLATS. Charlotte J Falk ställde ut med fyra målningar på den stora konstmässa­n Artexpo New York 19-22 april.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden