Hallands Nyheter

Mor och dotter har startat eget

TVÅÅKER: ”VI VILLE GÖRA NÅGOT TILLSAMMAN­S”

- MALIN STRANDBERG 010-471 50 25 malin.strandberg@hn.se

Ett snabbt beslut och sedan var det klappat och klart. Sedan augusti månad driver Lena i Tvååker och Alexandra i Stockholm en butik ihop.

För några år sedan flyttade Alexandra Haverstal, 27, till Stockholm och lever just nu ett hektiskt småbarnsli­v där tillsamman­s med sambon. Men innan sommaren 2017 tog hon och hennes mamma Lena ett något oväntat och snabbt beslut. Mor och dotter skulle satsa på en egen klädbutik – i Tvååker. Och så blev det.

– Vi ville göra något tillsamman­s och när min mor såg att lokalen var ledig slog vi till, säger Alexandra. Mamma Lena fyller i: – Vi sa nu kör vi och det är så roligt att det blev av. Nu hörs vi dagligen och det har gjort att vi kommit varandra närmare trots att vi har ett avstånd på 50 mil mellan oss.

2001 FLYTTADE FAMILJEN från Borås till en hästgård i Tvååker. Och det är i stort sett tack vare hästarna som familjen Haverstal känner en så stark gemenskap som de gör i dag.

– Vi har umgåtts mycket som familj i och med allt skjutsande till hopptävlin­gar och träningar. Vi vet varandras styrkor och brister och vi kompletter­ar varandra bra, säger Alexandra Haverstal.

ALEXANDRAS PAPPA HAR drivit ett eget företag som gravör i över 35 år och i tidig ålder hjälpte hon till i verkstaden med enklare uppgifter och med administra­tionen. Alexandras syster är ekonom och är till stort stöd när det kommer upp

frågetecke­n i hur de nyblivna företagarn­a ska hantera bokförning­en.

Lena har tidigare arbetat som inköpsassi­stent på ett klädföreta­g och därför föll det sig naturligt att hon ansvarar för varuinköpe­t. Hon är även den som kunderna möter i butiken. Resten hanteras av den yngre generation­en.

– Mitt intresse är företagand­e och jag älskar bokförning och siffror. Men det bästa är mixen av arbetsuppg­ifter som till exempel sociala medier och den framtida webbshopen, säger Alexandra. Hur är det att driva ett företag i Tvååker från Stockholm?

– Det är en fördel att vi är utspridda. Jag kan till exempel gå på Stockholm fashion week och jag försöker vara ute på nätverkstr­äffar. Sedan åker jag till Tvååker en gång i månaden.

 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? FAMILJEFÖR­ETAG. Alexandra Haverstal som bor med sambo och två små barn i Stockholm driver en klädbutik tillsamman­s med sin mamma Lena i Tvååker.
Bild: ANNIKA KARLBOM FAMILJEFÖR­ETAG. Alexandra Haverstal som bor med sambo och två små barn i Stockholm driver en klädbutik tillsamman­s med sin mamma Lena i Tvååker.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden