Hallands Nyheter

Warbergs innebandyt­jejer ångar på efter en ny imponerand­e seger.

En gång är ingen gång men två gånger är en vana. Det tog Warberg Therese Arneson fasta på mot Jönköping. Två gånger om nätade hon innan klockan hade passerat 25 sekunder.

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS christophe­r.vallerius@hn.se

Efter nio raka förluster för Warbergs damer kom vändningen i förra matchen mot Endre. Och i gårdagens match fortsatte de på den inslagna vägen. Rejält dessutom. 7–2 visade matchtavla­n efter 60 minuter.

Therese Arneson behövde bara 21 sekunder innan Jönköpings målvakt Sofia Blixt fick kapitulera. Fint frispelad av systern Malin slog Arneson in 1–0. I andra perioden upprepade hon bedriften genom att sno åt sig ett felpass och kyligt slog in 3–1. Då hade andra perioden bara hunnit vara i gång i 18 sekunder.

– Jätteskönt med vinst och hela laget gör en kanonmatch. Självklart är det otroligt kul med målskyttet också men de två första var bara flyt, sa en ödmjuk Arneson efteråt.

Hela första kedjan med Arneson i spetsen var starkt drivande till segern och tre minuter in i sista perioden krönte hon kvällen med ett hattrick efter en fin passning av Linn Johansson.

– Jag spelar i en väldigt bra formation med bra stöd av mina lagkamrate­r. Men jag tycker hela laget gör en fantastisk prestation i kväll, sa Arneson.

MEN TROTS ETT tidigt mål var det en ganska trevande inledning för Wic och tränare Mikael Nilsson var trots 2–1-ledning inte helt nöjd med första perioden.

– Jag tycker inte riktigt vi är med i inledning i matchen även om vi då leder efter ett par sekunder. Jönköping går ut hårt och är snabbare i många lägen, de är först på bollarna och ställer till det för oss framför vårt mål, säger Mikael Nilsson.

Men som nytillträd­d huvudträna­re har han nu tagit två raka segrar och det är en helt annan stämning både i gruppen och på plan menar Nilsson.

– EGENTLIGEN HAR vi inte ändrat på så mycket mer än vår inställnin­g och hur vi pratar med varandra. Vi har byggt upp ett bra grundspel Patric (Löfborg) och jag så det här

”Självklart är det otroligt kul med målskyttet men de två första var bara flyt.”

THERESE ARNESON, WIC

har alltids funnits inom laget, säger Nilsson och fortsätter:

– Tjejerna har tagit ett jävla ansvar och gör verkligen allt för varandra. De ska ha all heder i kväll, alla tar verkligen sin roll på plan och gör precis som vi har pratat om.

Kvällen bjöd dessutom på fler överraskni­ngar när Patric Löfborg greppade mikrofonen innan matchstart. Målvakten Hanna Svensson är klar för ytterligar­e två säsonger i Wic.

– Det känns jättebra, Wic är min moderklubb och jag trivs jättebra. jag gillar hur klubben jobbar för sina spelare och nu har vi hittat ny energi inför de sista matcherna, säger Hanna Svensson.

 ??  ?? MÅLKAVALKA­D. Therese Arneson hade en lyckad kväll mot Jönköpings IK och stod för ett hattrick när WIC tog livsavgöra­nde poäng i bottenstri­den av SSL.
MÅLKAVALKA­D. Therese Arneson hade en lyckad kväll mot Jönköpings IK och stod för ett hattrick när WIC tog livsavgöra­nde poäng i bottenstri­den av SSL.
 ??  ??
 ?? Bild: ROBERT BOMAN ?? Totalt har hon nu gjort sju mål sammanlagt mot JIK.
Bild: ROBERT BOMAN Totalt har hon nu gjort sju mål sammanlagt mot JIK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden