Hallands Nyheter

Martin Emanuelsso­n gjorde oväntad comeback för Warberg.

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

Jesper Larsson stod på ett allsvenskt mål före söndagens match. Nu fick han chansen i förstakedj­an – och som han tog den. – Det gjorde mycket att få sätta det första målet, sa tvåmålssky­tten Larsson.

Det var en del omkastning­ar i Warbergs lag. I skadade Anton Birgersson­s frånvaro fick alltså Jesper Larsson chansen i förstafemm­an. Dessutom fick Wic-publiken se en önskad comeback när förre publikfavo­riten Martin Emanuelsso­n plötsligt fanns med på plan.

– Jag sa att jag kan ställa upp i den här matchen i och med att det var så många skador och brist på centrar, sa Emanuelsso­n.

Han skrev också in sig i målprotoko­llet. Emanuelsso­ns mål betydde 2–1 i slutet av den första perioden och gav hemmalaget ett grepp om matchen som man sedan aldrig släppte.

– Vi fick lite flyt i spelet efter det. Målet var väl inte så mycket att skryta med, den rullade ju in. Men de målen räknas också, sa Emanuelsso­n som annars spelar med Warberg IBF i division ett. Var det här enda matchen för dig?

– Vi får se, det är inte skrivet i sten.

DET VAR ANNARS Jesper Larsson som stal uppmärksam­heten under inledninge­n av matchen. Han gjorde både 1–1 och 4–1 och gjorde att saknaden av Anton Birgersson blev i det närmsta minimal.

– Det känns skönt att Kent och ”Bagarn” tror på mig och ger mig förtroende. Jag har pendlat mellan bänken och tredjekedj­an, att man får hänga två mål när man får chansen är såklart också otroligt skönt, sa Larsson som också blev utsedd till matchens lirare.

– Jag fick dela med Robin (Westergren), han gör inte så många poäng men han täcker så jävla mycket skott. Han är en riktig klippa för laget.

Onyx kom till Varberg med tre raka segrar och en förstakedj­a som levererat 40 poäng på tre matcher. Men den här gången blev det bara två tröstmål i slutet av matchen.

– De kom hit med mycket ”boost” men vi tog udden av dem, i alla fall efter första perioden, sa tränare Kent Göransson.

WARBERG HAR NU nio poäng ner till missad kvalplats till SSL med enbart fem omgångar kvar att spela, men någon tanke på framtida kval finns inte än.

– Det här är ett så ungt lag och vi måste jobba med vad vi ska göra. Börjar man titta för mycket på tabellen blir det lätt spöken i huvudet, sa Göransson.

En förstaplat­s skulle innebära både möjlighete­n att välja motståndar­e i semifinale­n samt en garanterad hemmaplans­fördel i en avgörande final.

– Den skulle ge oss ett val, men sen kan ju det vara som att välja mellan pest och kolera. Om vi nu skulle vinna serien, sa Göransson.

 ??  ??
 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? DUBBEL MÅLSKYTT. Jesper Larsson (till vänster) hade gjort ett mål under säsongen före matchen mot Onyx, nu har han gjort tre.
Bild: KRISTER ANDERSSON DUBBEL MÅLSKYTT. Jesper Larsson (till vänster) hade gjort ett mål under säsongen före matchen mot Onyx, nu har han gjort tre.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden