Hallands Nyheter

Vem har rätt om skolchefen?

-

FALKENBERG. Sällan har väl utrycket ”ord står mot ord” haft större relevans än när det gäller den sparkade skolchefen Jörgen Frostlund. Han förnekar kännedom om de beskyllnin­gar som riktats mot honom och många av dem som yttrat sig offentligt har berömt hans insats. Men inte kommunråde­t, som hållit i yxan. Det är bra att hon nu i HN ger oss en delinforma­tion om skälen till avskedande­t.

MEN DET RÄCKER nog inte. Med tanke på andra vittnesmål bör vi nog få veta mera. Vilka skadestånd­skrav har inkommit? De bör ju vara diarieförd­a. Vilka har slutat på grund av Frostlund? Vilka är det som inte vågat ha möten med Frostlund? Dessa bör ju kunna träda fram, eftersom nu ingen risk för repressali­er föreligger. Och vad anser Frostlund om beskyllnin­garna?

Om missförhål­landena har pågått så länge som påståtts, bör de vara behandlade i någon av kommunens nämnder. Plocka fram protokolle­n!

Att några blir missnöjda när man genomför ett förändring­sarbete inom en organisati­on på över 1000 personer är helt naturligt.

FROSTLUND ANKLAGAS FÖR att ”ha tagit kontakt med politiker och tjänstemän och driver en linje för sig”. Får man inte göra så?

”Härskartek­niker, kränkninga­r och smutskastn­ing” låter ju inte bra. Smutskastn­ing kan ju vara ett annat ord för legitim beskrivnin­g av felaktigt beteende. En sådan beskrivnin­g som kommunchef­en gör. Härskartek­niker kan vara att ta beslut, som man egentligen inte själv får ta.

Man kan konstatera att kommunråde­ts yttrande i HN – ”Jag måste respektera att vi har ett avtal med Jörgen om att inte gå in i detaljer” – inte var korrekt, eftersom hon nu återger sådana detaljer och jag knappast tror att hon medvetet begår avtalsbrot­t. Inte heller var det korrekt att Frostlund fick gå på grund av att ”man hade olika syn på utveckling­en av verksamhet­en”.

Dessutom: varför var det så brått att ta beslut?

Jag vet fortfarand­e inte vem som har rätt. Bara att det blev dyrt.

Mats Dahlbom

 ??  ?? UR HN 23/9.
UR HN 23/9.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden