Hallands Nyheter

Ny målvakt höll nollan för Frölunda

- MICKE LARSSON/TT

Frölunda vann ganska enkelt med 3–0 mot Karlskrona. Mest glad för det var kanske Frölundas målvakt Johan Mattsson, som fick hålla nollan i första Shl-matchen för sin nya klubb efter flytten från Timrå.

Karlskrona har nu gästat Frölunda fem gånger under åren i SHL, men aldrig fått med sig en enda poäng. Chansen denna gång blev inte större när viktige Joel Kellman tvingades lämna återbud efter uppvärmnin­gen.

Bägge lagen hade bytt målvakt sedan första omgången. Både Johan Mattsson i hemmamålet och Karlskrona­s Henrik Lundberg gjorde ligadebut för sina nya klubbar. Lundberg fick mest att göra.

FRÖLUNDA FICK 2–0 i mitten av första perioden med två liknande mål. En back sköt från blå linjen, pucken stoppades, men Karlskrona fick inte bort den från farligt område. I stället dök en Frölunda-forward upp och satte pucken i nät. Första gången var det Pontus Widerström, sedan Ryan Lasch, som också gjorde två mål i premiären mot Mora.

– Det var lite kaos där framför. Sen ligger pucken och väntar där nästan, säger Pontus Widerström till Cmore om sitt ledningsmå­l.

I ANDRA PERIODEN dominerade Frölunda stundtals stort. Karlskrona hade också några farliga anfall. Men målen uteblev, till knappt en minut före pausen. Då gjorde Pathrik Westerholm 3–0 ur dålig vinkel när hemmalaget gick till attack.

Det var första Shl-målet i Frölunda för Pathrik Westerholm, som värvades från Brynäs efter förra säsongen tillsamman­s med sin tvillingbr­or Ponthus. Men bröderna växte upp och hockeyfost­rades i Karlskrona.

Göteborgar­nas dominans fortsatte i tredje akten, men Karlskrona kom undan utan att släppa in fler mål.

Johan Mattsson hade inte jättemycke­t att göra i sin första seriematch för Frölunda. Men att hålla nollan är ändå alltid en merit.

?? Bild: MICHAEL ERICHSEN ?? LYCKAD DEBUT. Johan Mattsson fick visa upp sig för sin nya hemmapubli­k.
Bild: MICHAEL ERICHSEN LYCKAD DEBUT. Johan Mattsson fick visa upp sig för sin nya hemmapubli­k.