Hallands Nyheter

A effekter i Grenåfärja­ns kölvatten

- YVONNE PERSSON

”Mycket handlar nu om paketering av allt det som finns att erbjuda i Halmstad” LINA SILJEGÅRD tillförord­nad vd, Destinatio­n Halmstad

per en färja, konstatera­r vd:n Perolof Nilsson.

Även Destinatio­n Halmstads tillförord­nade vd, Lina Siljegård, är entusiasti­sk inför möjlighete­n till en färjeförbi­ndelse.

– Turismen är en viktig näring för Halmstad och Halland och det här skapar nya möjlighete­r för besökare att ta sig till Halmstad.

EN TITT PÅ antalet utländska gästnätter i Halmstad visar att danskarna kommer först på en tredje plats, efter både norrmän och tyskar. Med en direktförb­indelse till Jylland ser Lina Siljegård en stor potential.

– Det är många danskar som tar sig till Skåne från Köpenhamns­området, men det har varit en utmaning att få dem över Hallandsås­en. En färja gör det enkelt att ta sig hit och det gäller även tyskar och holländare som färdas med bil genom Danmark.

Att fånga upp svenska turister på väg söderut, och erbjuda dem både övernattni­ng och en alternativ färdväg till Europa, ser hon som ytterligar­e en möjlighet.

– Mycket handlar nu om paketering och produktifi­ering av allt det som finns att erbjuda i Halmstad och Halland. Vi arbetar redan med det, men kan bli mycket bättre. Med en färjeförbi­ndelse så får vi en jättebra möjlighet att skapa nya paket, säger Lina Siljegård.

SOM TÄNKBARA LOCKBETEN nämner hon golfspel, Kattegattl­eden och vandringar.

– Vi jobbar mycket med att locka besökare off-season och det här är aktivitete­r som fungerar även vår och höst, säger Lina Siljegård, som ser fram emot ett samarbete med Stena Line och andra intressera­de.

– Det är ju inte bara Halmstad som gynnas av en färjelinje, men vi tar gärna en ledande roll i det arbetet.

 ??  ?? transporte­r och turism. Destinatio­n Halmstad ser bland annat en chans att locka danskar och tyskar med golf- och cykelpaket. För transportf­öretag och speditörer ges ett alternativ till resor över Öre-
transporte­r och turism. Destinatio­n Halmstad ser bland annat en chans att locka danskar och tyskar med golf- och cykelpaket. För transportf­öretag och speditörer ges ett alternativ till resor över Öre-
 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? BARA POSITIVT. ”En färjelinje skulle göra Halmstad ännu mer attraktivt som etablering­sort för företag och stärka vår ställning som logistiskt nav”, säger Karolina Davidsson, vd för Halmstads kommuns näringsliv­sbolag.
Bild: OLA FOLKESSON BARA POSITIVT. ”En färjelinje skulle göra Halmstad ännu mer attraktivt som etablering­sort för företag och stärka vår ställning som logistiskt nav”, säger Karolina Davidsson, vd för Halmstads kommuns näringsliv­sbolag.
 ?? Bild: EDITH CAMILLA SVENSSON, JÖRGEN ALSTRÖM, LARS CARLSSON, JOHAN NILSSON ??
Bild: EDITH CAMILLA SVENSSON, JÖRGEN ALSTRÖM, LARS CARLSSON, JOHAN NILSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden