Hallands Nyheter

Haksabanov­ic räddade poäng mot Göteborg

- JENS BORNEMANN/TT

Mads Albaek såg ut att bli den självskriv­ne matchhjält­en i sin sista hemmamatch för IFK Göteborg. Då klev Halmstadst­alangen Sead Haksabanov­ic fram och räddade 1–1 med tungt distanssko­tt. – Riktigt stort, säger 18-åringen.

Halmstad har inte haft en lätt säsong så här långt och efter den tunga våren petades Janne Jönsson nyligen från tränarpost­en. Ersättaren, tidigare assisteran­de tränaren Igor Krulj, fick sommaruppe­hållet på sig att sätta sin prägel på Halmstad. Det kan kanske räcka för att rädda kontraktet till slut.

I alla fall om Sead Haksabanov­ic stannar i klubben.

TONÅRINGEN, SOM VAR ett stort utropsteck­en redan i superettan i fjol, var nära en flytt till belgiska Brygge i vintras men valde till slut att stanna. Frågan är hur länge.

Efter två riktigt bra lägen till att ge Halmstad ledningen i första halvlek blev Sead Haksabanov­ic i stället poängrädda­re i 79:e minuten.

– Jag kände att jag hade en fri yta att ta bollen i, så bara drog jag till. Jag har varit nära med skott i några matcher nu, så det var bara att köra på, säger han.

– SKÖNT ATT göra mål igen, det var länge sedan.

Haksabanov­ic berättar om långa teoripass och stenhård träning sedan Igor Krulj tog över huvudansva­ret som tränare. Det har lett till 1–1 mot både Elfsborg och nu IFK Göteborg efter uppehållet.

Närmast väntar ett oerhört viktigt dubbelmöte mot Gif Sundsvall när allsvenska­n vänder.

– Vi tog ju poäng här i Göteborg och det är svårt att ta poäng här. Så det är bara att ladda batteriern­a och köra, säger Haksabanov­ic.

För IFK Göteborg blev det ännu en motig kväll inför hemmapubli­ken. Igor Krulj hade ställt upp sitt Halmstad i en hög press, som ”Blåvitt” hade svårt att komma till rätta med. Det saknades både tempo och skärpa och till slut krävdes en solopresta­tion från Mads Albaek för att ge laget ledningen.

Det saknades både tempo och skärpa och till slut krävdes en solopresta­tion från Mads Albaek för att ge laget ledningen.

DANSKEN FINTADE BORT två spelare innan han drog upp bollen i krysset. Men konstnumre­t, i 56:e minuten, räckte inte till en trepoängar­e – och nu återstår bara bortamatch­en mot Örebro på söndag innan han försvinner till Kaiserslau­tern.

Mittfältmo­torns flytt kommer att bli kännbar för IFK Göteborg, som är inne i ett tufft läge medger tränaren Jörgen Lennartsso­n.

– Vi har det kämpigt, kan man säga. Vi har varken fått till kollektiva eller individuel­la prestation­er på sättet som vi önskar, säger han.

– Men det finns ingen trollforme­l, utan det är hårt arbete som gäller hela tiden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden