Hallands Nyheter

Tre Kronor hyllades på Sergels Torg efter Vm-guldet.

- LASSE MANNHEIMER/TT

”Det är verkligen en pojkdröm som går i uppfyllels­e. Jag är sjukt glad för egen del och väldigt stolt för hans del” JOEL LUNDQVIST

Tre Kronor

Tre Kronor hyllades kungligt efter Vm-triumfen. På Sergels torg sjöng de allsång tillsamman­s med tusentals fans. – Det här är något som man aldrig tröttnar på, säger lagkaptene­n Joel Lundqvist.

Trots eskort av svenska flygvapnet kom de nästan två timmar försenade från Köln, strax före klockan 15 på måndagseft­ermiddagen, och åkte raka vägen in till centrala Stockholm för att hyllas efter gulddramat i Köln. Första anhalten var Stockholms slott där spelarna hälsade på prinsessan Victoria, prins Daniel, deras två barn och prins Carl Philip. Ettårige prins Oscar hade dagen till ära en svensk landslagst­röja på sig när hela gänget poserade för ett gruppfoto.

PÅ SERGELS TORG mötte sedan statsminis­ter Stefan Löfven (S) upp och välkomnade, med stöd från tusentals fans, hockeyland­slaget.

– Det är klart att det här måste firas. Det handlar om hjältar som har tagit Vm-guld, säger Stefan Löfven till TT.

Sedan kom de upp på scenen, en efter en. Bland dem som fick störst jubel fanns inte oväntat målvaktshj­älten Henrik Lundqvist. Det här var hans första Vm-guld. Samtidigt tog tvillingbr­odern Joel sitt tredje.

– Det har varit en speciell tid, att få hänga med brorsan. Det var en sekvens där på isen som har satt sig djupt i hjärtat: när man stod där med brorsan och såg flaggan gå upp. Det var ett minne som jag kommer att ha kvar resten av livet.

JOEL LUNDQVIST, LAGKAPTEN i Vmguldlage­t, delar känslan.

– Att få vinna tillsamman­s, det är verkligen en pojkdröm som går i uppfyllels­e. Jag är sjukt glad för egen del och väldigt stolt för hans del, säger Joel Lundqvist.

 ??  ??
 ?? Bild: PONTUS LUNDAHL/TT ?? GULDHJÄLTA­R. Tre Kronors målvakt Henrik Lundqvist höjer Vm-bucklan.
Bild: PONTUS LUNDAHL/TT GULDHJÄLTA­R. Tre Kronors målvakt Henrik Lundqvist höjer Vm-bucklan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden