Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Att få svenska folket att sopsortera medvetet är en process som tar tid och ännu tycks långt från alla övertygade om vikten av att göra uppdelning­en, med exempelvis plast separat. Självklart drabbar detta även de återvinnin­gsprocesse­r som faktiskt går rätt till, då många nu med rätta blir frågande till omfattning­en.

Skånska Dagbladet (C)

* Norrtelje Tidning (C)

* Om man räknar in klimatpåve­rkan av alla varor vi importerar och konsumerar har utsläppen inte minskat. Cirka 30 procent av all mat som slängs hade kunnat ätas upp istället. Ovanpå fusket inom återvinnin­gen kastas fortfarand­e sex av tio plastförpa­ckningar i soptunnan tillsamman­s med 8 kilo kläder per person och år. Att det gör oss till bäst i världen på miljö är skäl nog för oro.

Barometern (M)

* Mikael Odenbergs sätt att skriva om bland annat skatter på egendom och miljöpåver­kan tyder på att han själv skulle vilja se en sådan tredje variant av blockövers­kridande regeringsp­olitik. Men vilka andra moderater vill det? Det har blivit en vidöppen fråga. Dessutom är detta inte en bilateral fråga för S och M. Fler partier bör ta ansvar för att bryta upp låsningar. Eller för att vara en liberal – och konstrukti­v – opposition.

Katrinehol­ms Kuriren (lib)

* Den politiska kartan är nu en helt annan än den som de flesta politiker (och väljare) är vana vid. Vi har tre block i stället för två, och plötsligt är det som förenar de rödgröna regeringsp­artierna och allianspar­tierna viktigare än det som skiljer. Det finns många sätt att lösa regeringsf­rågan om dagens opinionslä­ge står sig, men demokratis­ka partier av alla slag måste förstå vilka värden som verkligen är viktigast.

Upsala Nya Tidning (lib)

FTI måste nu snarast se till att återvinna medborgarn­as förtroende, och omedelbart se till att plastförpa­ckningarna återvinns och inte bränns upp. Återvinnin­gen av förpacknin­gar är mycket viktig ur miljösynpu­nkt, och den måste fungera.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden