Göteborgs-Posten

Bygget tar form – proffsen visade vägen mot Schweiz

Tre Kronor finslipar formen inför VM-premiären om en vecka. När en drös influgna NHL-spelare ska hitta varandra och andra bjöd öppningen i Betano Hockey Games på en hel del letande. Det räckte hur som helst till 2–1 mot Schweiz.

-

San Jose-spelaren Fabian Zetterlund slog till halvvägs in i slutperiod­en och bröt dödläget.

Då var det proppen ur. Någon minut senare sköt Jonas Brodin, Minnesota, sitt första landslagsm­ål sedan 2017.

Calvin Thurkauf reducerade med fem minuter kvar.

Utannonser­ad som en tävlingsma­tch var det mest träningsma­tchkaraktä­r över det hela i Stimo arena i Kloten. Fokus såg ut att ligga på att lägga grunder, hitta formatione­r, anpassning till en större rink och en klar inriktning på försvarssp­elet.

– Vi har mycket att jobba på. Vi var lite tveksamma och kom inte riktigt rätt i närkampssp­elet. Den tredje perioden var vår bästa. Vi spelade smartare och bättre med pucken.

– Vi får ta de här matcherna för vad de är. Vi vill vinna, men vi måste också ge spelarna lite tid att komma in i tajmingen, säger förbundska­ptenen Sam Hallam till Viaplay.

Jesper Wallstedt, som i vintras debuterade för Minnesota Wild, hade ett och annat att stå i mellan stolparna under inlednings­perioden – och gjorde inte Sam Hallam besviken.

Han höll nollan under en öppning där schweizarn­a skapade mer eller mindre farliga chanser.

Schweiz prickade stolpen i mittenakte­n, men frågan är om inte Wallstedts klubba hade stoppat den pucken om den gått innanför ramen.

Kort dessförinn­an fick Victor Olofsson, Buffalo, fritt fram, men han fick inte ordning på pucken och därmed inte på avslutet.

Flera redan VM-klara spelare från NHL-klubbar saknades mot Schweiz. Rasmus Dahlin, Lucas Raymond och André Burakovsky ansluter till lördagens match mot Tjeckien i Brno. Backstjärn­orna Erik Karlsson och Victor Hedman kommer först till den på förhand tuffa VM-premiären mot USA nästa fredag, den 10 maj.

 ?? BILD: ENNIO LEANZA ?? Schweizarn­a Jonas Siegenthal­er och Fabrice Herzog i duell med Tre Kronors Marcus Sörensen i Kloten, Schweiz.
BILD: ENNIO LEANZA Schweizarn­a Jonas Siegenthal­er och Fabrice Herzog i duell med Tre Kronors Marcus Sörensen i Kloten, Schweiz.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden