Göteborgs-Posten

Ung man häktad efter mordet på 20-årige Adil Dini

Göteborg: Adil Dini, 20, misshandla­des till döds och lämnades intill en idrottshal­l i Bergsjön. Nu har en man i 25-årsåldern, bosatt i lokalområd­et, häktats såsom på sannolika skäl misstänkt för mordet.

- Sandra Divinyi sandra.divinyi@gp.se Peter Linné peter.linne@gp.se

Söndagen den 17 september kom ett larm till polisen om att en man hittats skadad i ett skogsparti i närheten av sporthalle­n Berghalla i Bergsjön.

Mannen fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda. Offret i fråga var 20-årige Adil Dini. Polisen gick snabbt ut och efterlyste tips i jakten på mördaren.

– Vi arbetar intensivt med ärendet. Det finns nätverksko­pplingar som vi utreder, har polisens presstales­person Fredrik Svedemyr sagt tidigare.

Nu har ett genombrott skett. Under fredagsför­middagen begärdes en person häktad – en handling som belagts med sekretess. Enligt uppgifter till GP rör det sig om en man i 25-årsåldern.

När häktningsf­örhandling­en skulle inledas påtalade advokaten att hans klient har sekretessb­ehov. Under den öppna, mycket korta, delen av förhandlin­gen fick den misstänkte därför stå utanför salen och vänta på att det skulle beslutas om stängda dörrar. Efter en timslång förhandlin­g beslutade rätten att gå åklagarsid­an till mötes.

Mannen häktades på sannolika skäl misstänkt för mord.

Vilken typ av våld har mannen utsatts för?

– Jag kan inte gå in på några detaljer. Det är en målsägande som beivrats livet, säger kammaråkla­gare Hediye Kurt och hänvisar till ett känsligt läge i utredninge­n.

Inför förhandlin­gen stod ett stort antal polisen i tingsrätts­lokalerna.

– Det är ett allvarligt brott som skett, mer än så kan jag inte säga, uttrycker åklagaren om säkerhetsl­äget.

Enligt GP:s uppgifter är den misstänkte skriven på en adress i Bergsjön – nära platsen där offret hittades. Mannen har tidigare straffats för narkotikab­rottslighe­t samt för att sommaren 2022 kört bil under haschpåver­kan. Det hela avslöjades efter att han försökt undkomma en poliskontr­oll genom att hoppa ur sin bil under färd – vilket ledde till att fordonet körde rakt in i en lyktstolpe.

I en nästan tio år gammal handling finns uppgifter om att han under denna tidsperiod rörde sig i kriminella kretsar. Både polisen och socialtjän­sten uttryckte då en oro för honom. Han hade vid tiden också utsatt en nära anhörig för kraftigt våld vilket ledde till att denne förlorade medvetande­t. Det resulterad­e i en dom rörande grov misshandel.

Polisens bild var att han då sålde knark samt användes som ”springpojk­e” av äldre män i gängmiljö. Han bedömdes vara på väg upp i hierarkin nätverket, benägen att begå grova brott för att blidka ledarna.

Mannens advokat Dan Eliasson vill inte kommentera ärendet med hänvisning till att åklagaren belagt utredninge­n med yppandeför­bud. Under inledninge­n av häktningsf­örhandling­en förnekade den misstänkte brott.

 ?? ARKIVBILD: OLOF OHLSSON ?? Mannen hittades vid sporthalle­n Berghalla i Bergsjön.
ARKIVBILD: OLOF OHLSSON Mannen hittades vid sporthalle­n Berghalla i Bergsjön.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden