Göteborgs-Posten

Man misstänks ha knivhuggit sin mamma till döds

- Sandra Divinyi sandra.divinyi@gp.se

Göteborg: Kvinnan ringde SOS när sonen tog massa tabletter. När larmoperat­ören kort därefter ringde upp henne igen svarade i stället mannen. – Han berättar att han har dödat sin mamma, säger kammaråkla­gare Kristin Stjernrup. Nu har han åtalats för mord.

En torsdagsef­termiddag i maj kom ett samtal till SOS från en orolig kvinna:

– Jag har en son, jag tror att han ha tagit massa tabletter för han är alldeles konstig.

Det beslutades att ambulans skulle skickas till deras gemensamma bostad. Samtalet bröts. När operatören ringde tillbaka tutade det upptaget till en början. Men sedan fick de svar:

– Då är det sonen som svarar. Han berättar han att han har dödat sin mamma, säger kammaråkla­gare Kristin Stjernrup.

Från larmsamtal­et:

– Det är det mest tragiska jag någonsin varit med om, sa mannen och berättade snart att hans mamma var knivskuren.

På frågan om hon lever svarade han:

– Nej, det gör hon inte. Polis larmades till platsen. Samtidigt lämnade den 33-årige mannen bostaden. När polisen kom till Brunnsboto­rget såg de en person stå och banka på dörren till en ambulans. Patrullen säkrade den blodige mannen. Han berättade också för dem att han knivskurit sin mamma. I lägenheten hittades kvinnan i 70-årsåldern död.

– Det går väldigt snabbt och det sker i bostaden som de delar. Det utdelas över 20 knivhugg, säger Kristin Stjernrup.

Nu åtalas mannen för mord. – Exakt vad som ligger bakom är fortfarand­e oklart, säger kammaråkla­gare Kristin Stjernrup.

33-åringen är inte tidigare straffad. Polisen gick tidigt ut med att det finns misstankar om att psykisk ohälsa ligger bakom det brutala våldsbrott­et. I meddelande­n tiden innan mordet hade kvinnan uttryckt oro för sin sons mående.

– Det är nog så att hans mående har inverkat på handlingen. Exakt vad i måendet vet jag inte, säger åklagaren.

Mannen har vidgått händelsefö­rloppet och att det är han som orsakat skadorna. I förhör sa han att mamman gjort hjärt- och lungräddni­ng på honom – vilket gjorde honom förbannad. Han gick och hämtade en kniv i köket:

– När jag högg första gången så var det liksom av impuls. Jag trodde aldrig jag skulle hugga min mamma. När hon började blöda och skrika, det var det värsta jag varit med om. Jag fortsatte att hugga för att få ett slut på det. Jag ville inte att hon skulle lida, sa han och tillade:

– Jag ångrade mig mer och mer efter varje hugg.

Han beskriver också som att det blev svart och att ”något tog över”.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden