Göteborgs-Posten

Johansson måste ersätta Johansson

- Adam Andersson nyheter@gp.se

Tanken var att de skulle spela ihop, men skador har satt stopp för den drömmen. Nu ska Elin Johansson i stället fylla tomheten efter Högsbos landslagss­pelare, storasyste­rn Hanna Johansson. – Det är stora skor att fylla, säger Elin Johansson.

Hanna Johansson var en av de stora anledninga­rna till att Högsbo Basket tog SM-silver förra säsongen. Hon dominerade spelet under korgarna och fick även represente­ra landslaget.

Men karriären ligger just nu på is efter en rejäl fotskada som tvingat henne till operation.

I stället har hennes lillasyste­r, Elin Johansson, efter en tid utomlands klivit in i Högsbo Basket som nu fått en smakstart på säsongen.

– Målet var att vi skulle spela tillsamman­s, men jag trodde att jag skulle komma tillbaka tidigare än jag gjorde och nu är hon skadad så det blir inte alltid som man tänkt sig. Men jag har ju familjen här och det är klart att det var en stor anledning till att jag flyttade hem, säger Elin Johansson.

Det är dock inte helt enkelt att komma tillbaka till en klubb där ens storasyste­r varit en av de stora stjärnspel­arna, men den 25-årige lillasyste­rn vill göra allt i sin makt för att leva upp till förväntnin­garna.

– Absolut vill jag det, men det är stora skor att fylla. Tyvärr, höll jag på att säga, så är vi ju ganska lika så folk förväntar sig kanske ett och annat. Men vi har ju helt olika spelstilar, säger Elin Johansson.

Finns det någon press i att komma hit efter henne?

– Absolut, men det finns det alltid. Även om man inte har en storasyste­r som jag har så är det alltid en press att spela i ligan. Hon ger fortfarand­e mycket stöd till mig, säger Johansson.Elin Johanssons hemkomst till Högsbo har varit ett utropsteck­en så här långt och är en viktig del i den lagmoral som hon tror kommer ta laget långt den här säsongen.

– Det är många nackdelar med att vara få spelare, men här tror jag att det hjälper för vi har bara varandra. Man måste förlita sig på varandra. Jag tror att vi går långt i år, säger Elin Johansson.

 ?? Arkivbild: Nicklas Elmrin ?? Högsbos elin Johansson.
Arkivbild: Nicklas Elmrin Högsbos elin Johansson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden