Göteborgs-Posten

IKVM prisades som årets judoklubb

- Eric Hilmersson eric.hilmersson@gp.se

När den svenska judogalan hölls i Stockholm under lördagen var det IKVM från Mölndal som fick pris som årets klubb. – Vi tar såklart utmärkelse­n som en bekräftels­e på att vi jobbar på rätt sätt, säger ordförande Malin Nordin.

IKVM växer så det knakar och fick under fjolåret tacka nej till nya medlemmar och sätta upp en kölista för att möta det stora intresset. Och klubben har gjort sig känd som en föregångar­e vad gäller jämlikhet och inkluderin­g – något som ligger bakom att man nu utsetts till årets judoklubb i Sverige.

– Man blir så omtumlad när man får det så man lyssnar knappt på vad de säger. Men vi fick det för att vi är en modern förening och för att vi har väldigt många engagerade ledare. Dessutom är vi en av pionjärern­a inom fall-projektet, säger Malin Nordin.

Fall-projektet är ett koncept som ska hjälpa äldre och människor inom arbetslive­t att falla utan att skada sig. Det är ett av flera exempel på det arbete som IKVM bedriver utöver själva tävlingsve­rksamheten.

– Vi är inkluderan­de och har en väldigt bred verksamhet. Många andra föreningar är ju antingen tävlingskl­ubb eller motionsklu­bb, men vi är en klubb för alla och är ju en av få klubbar som har judo för personer med funktionsv­ariationer. Om man har en sådan öppen syn så kommer mycket av det andra på köpet. Det här med jämställdh­et är egentligen ingenting vi diskuterar i klubben, det är en självklarh­et för oss.

Vad betyder det här priset för er?

– Vi tar såklart utmärkelse­n som en bekräftels­e på att vi jobbar på rätt sätt och är på rätt väg. För att få toppen måste man ha bredden och då måste man jobba långsiktig­t och satsa på utbildning av ledare, säger ordförande Malin Nordin.

 ??  ?? riksdrotts­förbundets ordförande Björn Eriksson delade ut priset till IKVm:s ordförande malin nordin.
riksdrotts­förbundets ordförande Björn Eriksson delade ut priset till IKVm:s ordförande malin nordin.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden