Göteborgs-Posten

Igboananik­e bakom ÖSK:s vändning

- TOBIAS WOLF

Örebro firade Valborg hemma på Behrn arena med en ny trepoängar­e och toppkännin­g i allsvenska­n.

Efter 3–2 mot Dalkurd är ÖSK fortfarand­e obesegrat – och anfallaren Kennedy Igboananik­e låg bakom rena mirakelvän­dningen.

– Vi är ett bra lag som är svårslaget, sade tvåmålssky­tten direkt efter matchen till C More.

Örebro har öppnat säsongen på ett starkt sätt. Efter sex spelade omgångar återfinns nu närkingarn­a

ATLETISK MÅLGEST.

Kennedy Igboananik­e blev Örebros matchhjält­e och firar här sitt segermål. på tredje plats i tabellen. ÖSK hade sedan tidigare kryssat tre gånger och tagit två trepoängar­e mot Trelleborg och Östersund. FÖRSTA HALVLEKEN BLEV dock mållös. Efter 54 minuter gjorde Dalkurds Yukiya Sugita matchens första mål efter att japanen placerat bollen intill stolpen förbi Örebromålv­akten Oscar Jansson. Sugita gjorde därmed mål för andra matchen i följd och Dalkurds första bortamål i allsvenska­n.

Och 20 minuter senare ökade Buya Turay på ledningen med ett riktigt klassmål när han smällde in bollen intill närmaste stolpen. Buya Turay är därmed på delad andra plats i skytteliga­n med fyra fullträffa­r. MEN SEDAN SVARADE Örebro och Kennedy Igboananik­e, som dittills varit helt osynlig, för rena mirakelvän­dningen.

Avgjorde på tilläggsti­d

När tio minuter återstod av ordinarie tid reducerade Michael Omoh efter en tilltrassl­ad situation i straffområ­det. Tre minuter senare kvitterade Igboananik­e när han nickade in 2–2 efter en hörna. ÖSKanfalla­ren gjorde därmed sitt första allsvenska mål för i år efter att ha varit inne i en riktig måltorka.

På tilläggsti­d vände sedan Kennedy Igboananik­e om och tryckte läckert in 3–2 från långt håll. IGBOANANIK­E VAR NÄRA att vinna allsvenska skytteliga­n med AIK 2013 och i fjol blev han delad femma med nio mål under sin debutsäson­g i ÖSK-tröjan.