Göteborgs-Posten

Bayern vill vända mot Real Madrid

-

Att vända ett underläge mot Real Madrid på bortaplan är möjligen en av fotbollsvä­rldens tuffaste uppgifter. Men Juventus visade att det inte är omöjligt.

– Vi kan fixa det, säger Niklas Süle, vars Bayern München har 1–2 att hämta upp i Champions League-semifinale­n mot Real.

Resultatet i München gör att Real Madrid är klar favorit att ta den ena finalplats­en. Med kvartsfina­lspelet i minne lär dock Madridspel­arna, som jagar sin tredje raka Champions League-titel, vara försiktiga med att ta ut någonting i förskott.

– ”Juves” insats var ett bra exempel på hur man kan pressa Real i Madrid, säger Bayern Münchens ordförande, den tidigare landslagsi­konen, Karl-Heinz Rummenigge.

Italienska Juventus kom till Madrid med en 0–3-förlust i bagaget. Kvartsfina­len såg avgjord ut, men Juventus vann med 3–1, och det var först på tilläggsti­d som Real lyckades säkra avancemang­et via ett straffmål av Cristiano Ronaldo. BAYERN MÜNCHEN HAR olyckligtv­is inte bara en förlust i baken att brottas med i tisdagens semifinalr­etur. Ljumskskad­or stoppar två av lagets nyckelspel­are, Jérôme Boateng och Arjen Robben, från spel.

Men Boatengs troliga ersättare, Niklas Süle, är ändå optimistis­k.

– Vi har ett svårt utgångsläg­e,

 ??  ?? ANFALLSVAP­EN. Robert Lewandowsk­i hade en tung Champions League-kväll i München förra onsdagen. I kvällens semifina
ANFALLSVAP­EN. Robert Lewandowsk­i hade en tung Champions League-kväll i München förra onsdagen. I kvällens semifina

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden