Göteborgs-Posten

Vädret stoppade Gais match

- ANDREAS JOHNSSON

FOTBOLL: GAIS/HALMSTAD Gais möte borta med Halmstad BK blev nedkortad till 67 minuter – då beslöt man nämligen att bryta matchen på grund av snöoväder.

– Det blev bara värre ju mer matchen spelades, säger tränare Bosko Orovic efter matchen.

Gais försäsong är i full gång, nu ska detaljerna och spelet slipas till. Allt för att slippa samma tunga säsong som ligger närmast till minnet.

I går begav man sig till Halmstad för att möta förra säsongens allsvenska nästjumbo för en träningsma­tch. Under den första halvleken blev det nätrassel i bägge ändarna och båda gångerna var en Gais-fot sist på bollen. EN MISSLYCKAD RENSNING från August Wängberg innebar 1–0 till HBK, men ”Makrillarn­a” skulle kvittera när Calle Wede bjöd på sitt första mål för klubben.

– Jag tycker att under första halvlek så gör vi en väldigt bra prestation, vi gör ju båda målen men så är det ibland, men sett till de första 35 minuterna så gör vi det bra, konstatera­r Gais-tränaren Bosko Orovic.

Andra halvleken var dock svårbedömd för tränaren. Snöfallet gjorde planen allt mer svårspelad och till SKADERISK PÅ KONSTGRÄSE­T. slut så kom de båda lagen överens om att bryta matchen vid minut 67. SÅ PÅ EN skala 1–10, hur stort fan av snö är egentligen Bosko Orovic?

– Noll, det kan man väl lugnt säga, skrattar han. Vad tänker du kring att ni fick bryta matchen?

– Det är som det är, vi kände att det var för hög skaderisk så vi tog ett gemensamt beslut. Det var ju halt under hela matchen och det blev bara värre ju mer matchen spelades.

Trots att han inte fick 90 minuter att analysera så var det en tränare som gillar vad han hittills sett av sitt lag.

– Vi har ju byggt ett lag efter ett spel som jag föredrar, det är mycket spel ut med backen och jag känner att spelarna går in i modellen. Det är ett mycket bolltrygga­re Gais med fart, rörelse och kombinatio­nsspel.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? Det var halt så länge matchen varade och blev hela tiden värre.
Bild: JARI VÄLITALO Det var halt så länge matchen varade och blev hela tiden värre.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden