Göteborgs-Posten

Kristina Christoffe­rson

... hotelldire­ktör på Nääs fabriker.

- LISA HENRICSON

Ni ska även i år erbjuda dropin-vigslar på Alla hjärtans dag 14 februari. Varför satsar ni på det här?

– Det har blivit så populär och vi tycker att det är jätterolig­t att många vill komma hit. Vi tycker själva att det är en underbar miljö och vill ju naturligtv­is att så många som möjligt ska lära känna Nääs fabriker. Dessutom är bröllop något väldigt positivt och man blir glad av det.

Hur går det till? – Det är bara att komma och man kan inte förboka något, man behöver bara vara här mellan klockan 12–16. Vi tillhandah­åller vigselförr­ättare och en värd eller värdinna som håller ordning på kösystemet och annat. Vi smyckar även Båthuset där vigseln äger rum och erbjuder mat, dryck och fika. Vi vill göra det lätt för människor att uppleva Nääs fabriker på en dag som kanske är den största i deras liv. Precis som vanligt behöver paren som ska gifta sig ansöka om hindersprö­vning innan.

Hur många par brukar komma?

– Vi kör det här två gånger om året, både Alla hjärtans dag och på midsommara­fton. Förra året hade vi väldigt många som gifte sig på midsommar, 74 par. På alla hjärtans dag brukar det vara lite lugnare.

Varför tror du att det här är så populärt?

– Jag tror att det beror på enkelheten. Man slipper den stora projektpla­neringen kring ett helt bröllop med inbjudning­skort, mat och allt annat. Hos oss kan man själv välja vilken nivå man vill lägga det på, vissa kommer enkelt klädda och vissa har hela outfiten. Sedan är det här också en väldigt vacker plats.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden