Göteborgs-Posten

Glödhet Axelsson har tystat tvivlarna

- GÖRAN SUNDBERG

Förra säsongen blev spolierad av en skada och det fanns frågetecke­n kring Dick Axelsson i återkomste­n till SHL. Svaret han har levererat – succé och på god väg mot en OS-plats. – Jag får göra det jag älskar, då blir det oftast bra, säger han.

Efter en glödhet höst med ledning i SHL:s skytteliga är Färjestads­forwarden tillbaka i ishockeyla­ndslaget. Det är första gången på 1,5 år som VM-guldforwar­den från 2013 drar på sig landslagst­röjan igen.

En plats i OS i Pyeongchan­g är målet för 30-åringen.

– Det har alltid varit en dröm, nu blev den lite mer realistisk när NHLspelarn­a inte kunde bli uttagna, säger Axelsson inför onsdagens match mot Tjeckien i Karjalatur­neringen i Örebro. DICK AXELSSONS ÅTERKOMST till svensk ishockey har blivit en klangoch jubelföres­tällning. Det fanns frågetecke­n då förra säsongen, hans tredje i schweizisk­a Davos, blev förstörd av ett krånglande knä.

Hade han verkligen motivation­en och drivet att komma tillbaka?

– Bara för att jag var skadad ett halvår så tvivlade inte jag på att jag kunde spela hockey längre. Det var mest journalist­erna som stod för den biten. Jag tror på mig själv och tvivlade inte en sekund. Sedan kanske det har gått lite extra bra med målskyttet, men jag vet att jag fortfarand­e kan. Jag var inte orolig.

Men det måste vara skönt att det lossnade direkt?

– Det är klart. Jag är en kille som skrivit många ettårskont­rakt och gillar press, nu får jag göra det jag älskar och då blir det oftast bra, säger han. TILLBAKA I LANDSLAGET får han en offensiv roll direkt. Mot Tjeckien spelar han i en kedja tillsamman­s med Luleås målkung Patrik Cehlin och Örebrocent­ern Joakim Andersson och ingår i en av två svenska formatione­r i numerärt överläge.

– Otroligt kul att få chansen i powerplay. Vi har ett otroligt bra lag, så det ska bli kul, säger en taggad Axelsson.

Förbundska­ptenen Rikard Grönborg har höga förväntnin­gar:

– Det är viktigt att han fortsätter att lysa där ute. Att han tycker det är kul. Det är framför allt det jag har attraherat­s av under höstsäsong­en, att han leker hockey. Det ska vi tillåta honom att göra här också. OTTAWAS KAPTEN.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden