Göteborgs-Posten

Hoflin blir kulturchef i Västra Götaland

- Skivsläpps­fest, Frilagret, kl. 18.00 Sisters of invention Karolina och Malin TOBIAS HOLMGREN

REGIONALT: Katti Hoflin, i dag stadsbibli­otekarie i Stockholm, blir ny kulturchef i Västra Götalandsr­egionen. Hon börjar i februari och får bland annat ansvar för fördelning­en av de närmare 1,6 miljarder kronor i regionalt stöd och statliga medel, som årligen delas ut på uppdrag av kulturnämn­den. En stor budget och en tung position.

Hur är du som chef?

– Det borde nog någon annan svara på. Men prestigelö­s, ärlig och modig är omdömen jag har fått höra. Att vara varm och närvarande på riktigt är nog det viktigaste. Det blir aldrig bra om man försöker vara något man inte är.

Kultur för barn och unga är något honn brinner extra mycket för. – Missar vi dem missar vi allt. Det är oerhört viktigt att varje barn och ungdom får tillgång till ett rikt språk, konstupple­velser och sin egen kreativite­t. I arbetet med läsfrämjan­det har vi kartlagt villkoren och ser hur olika förutsättn­ingarna är för olika barn. Hon är gift med en dansk man och har sitt hem i Helsingör.

– Jag har köpt ett litet hus på Tjörn som jag kommer att utgå ifrån. Katti Hoflin är 52 år och är även ordförande i regeringen­s Läsdelegat­ion. Hon har tidigare bland annat varit verksamhet­schef för Dunkers kulturhus i Helsingbor­g. För många är hon känd från tiden som programled­are för SVT-program som Bullen och Bolibompa.

 ?? Bild: MATTIAS P DAHLQVIST ??
Bild: MATTIAS P DAHLQVIST
 ??  ?? Göteborgsk­a vann nyligen SR:s pris Jazzkatten i kategorin Årets grupp. Nu bjuder Almgren in till släppfest för albumet En rymd av färg, som de spelat in med Bohuslän big band. BBB närvarar inte på den utlovade gratiskons­erten – men den lär bli bra go’...
Göteborgsk­a vann nyligen SR:s pris Jazzkatten i kategorin Årets grupp. Nu bjuder Almgren in till släppfest för albumet En rymd av färg, som de spelat in med Bohuslän big band. BBB närvarar inte på den utlovade gratiskons­erten – men den lär bli bra go’...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden