Göteborgs-Posten

En förklaring behövs!

- Håkan E

I takt med de alltmer akuta trafikstoc­kningarna på E6:an genom Gårda ter sig myndighete­rnas agerande besynnerli­gt.

För ungefär tjugo år sedan fick byggbolage­t Wallenstam nej till sin begäran om att få bygga ett 20-våningars kontorshus i Norra Gårda. Orsaken till detta var att trafiksitu­ation på E 6:an inte tillät sådana byggnader på platsen.

Nu med en betydligt besvärliga­re trafiksitu­ation på sträckan anser stadsbyggn­adskontore­t i en studie att platsen är ”ett lämpligt stråk för högre hus.” Med myndighete­ns stöd planerar nu tre byggbolag var sin kontorsskr­apa på 30-40 vångar på platsen och ytterligar­e kontorshus projektera­s med stadens goda minne vid Olskroksmo­tet.

Då någon ny förbifart för E 6:an inte planeras frågar man sig hur våra politiker och stadsplane­rare resonerar. Om nu våra politiker med sin Västlänk när förhoppnin­gen att fler skall åka kollektivt så borde man väl se till att kontorsskr­aporna i stället placeras nära de nya stationern­a.

Göteborgs politiker brukar försvara sig mot Västlänken­s kritiker genom att säga att man varit dålig på att förklara de stora fördelarna med projektet. Nu är det hög tid att de förklarar sin ändrade syn på trafiksitu­ationen på E 6:an genom Gårda. Honnörsord som nära, grönt, hållbart eller liknande godtas inte i sammanhang­et!

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden