Göteborgs-Posten

Dags för Stahres matchdebut

- ADAM BORG 031-62 40 00 adam.borg@gp.se

I dag spelar Häcken första matchen för säsongen borta mot danska Ålborg. Det blir också Mikael Stahres första match som tränare för Häcken.

– Att Häcken ska vara ett passningss­kickligt lag med ett snabbt spel det ligger i klubbens natur, säger Häckens tränare Mikael Stahre.

Mikael Stahre, åker till dagens match mot Ålborg med en stor trupp och räknar med att alla ska få speltid.

– Vi åker med stor trupp, tror att vi blir 19-20 spelare. Idén är att alla ska få speltid, säger Stahre.

Nyförvärve­n Alexander Faltsetas och Shkodran Maholli finns dock inte med i laget. Dessutom saknas Emil Wahlström, Demba Savage, Jasmin Sudic, Christoffe­r Källqvist och Paulinho.

– Vi ställer upp med en väldigt basic organisati­on så vi har något att utgå ifrån. Vi ställer upp med så normala positioner som möjligt. Sen jobbar vi från det och så får vi se vart det tar oss under försäsonge­n. Häckens nye tränare Mikael Stahre, här med assisteran­de tränare Teddy Olausson, tycker att gruppen haft bra träningar.

NÖJD MED TRÄNINGEN. Är det något ni kommer trycka extra på?

– Det kommer inte vara någon detaljerad matchplan utan vi ställer upp med en forward och en fyrbacksli­nje. Sen får vi se vart det tar oss.

Stahre har sedan tidigare sagt att laget kommer att spela med 4-2-3-1 kombinatio­n, samma uppställni­ng som förre tränaren Peter Gerhardsso­n använde.

– Sifferkomb­inationer har aldrig varit någon jättefråga för mig utan det handlar mer om grundlägga­nde principer och vad det är för typ av fotboll man vill spela. Att Häcken ska vara ett passningss­kickligt lag med ett snabbt spel det ligger i klubbens natur. Det handlar om att optimera laget så att laget får ut maximalt. MOTSTÅNDAR­LAGET, Ålborg, som slutade på en åttondepla­ts i danska superligan förra säsongen, har kommit något längre med försäsonge­n än vad Häcken har. Stahre har endast haft tre veckor på sig att förbereda laget, men är nöjd med hur det sett ut på träningarn­a så här långt.

– Jag tycker att vi haft bra träningar. Jag tycker att gruppen har varit lyhörd och bra. Vi har pratat om att vi ska orka ta sig från en defensiv position för att sedan blomma ut i det offensiva spelet. Det är en jäkla massa bollbyten under en match, därför måste man vara bra i båda faserna. Det är ett fysiskt spel och man måste orka ha kvalitet i båda delarna.

 ?? Bild: DANIEL STILLER ??
Bild: DANIEL STILLER

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden