Göteborgs-Posten

Nya tider och Hiljemark ser sin chans

- HENRIK SKIÖLD

FOTBOLL: LANDSLAGET Med nya tider följer nya möjlighete­r. Oscar Hiljemark ser sin chans. – Jag är här för att spela, för att bidra och hjälpa laget. Det gör man bäst på planen och jag hoppas och tror att det blir så, säger han.

För tre månader satt Hiljemark, i vackraste blomsterti­d, på spelarhote­llets uteplats och förklarade att han var mogen och redo för att ta sitt ansvar i EM-slutspelet.Utgången? Han spelade inte en minut. NU ÄR ALBIN Ekdal fotskadad och Kim Källström och Pontus Wernbloom pensionera­de på egen begäran. Bättre möjlighet har Hiljemark aldrig haft att slå sig in i startelvan.

– Så är det absolut, men jag kommer alltid till landslaget full av inspiratio­n och med fullt fokus på att prestera på bästa sätt och på att få spela. Det känns bra på träningarn­a och formen känns bra efter två matcher i ligan hemma, men än så länge har det varit stor rotation på träningarn­a och ingen tydlig indikation på vilka som ska spela. HAN HADE SAMMA inställnin­g i Frankrike, men Hamrén valde Ekdal eller Oscar Lewicki. Konkurrens­situatione­n med Malmö FF-mittfältar­en finns kvar. Frågan nu är om Janne Andersson ser annorlunda på saken.

– EM var en mindre besvikelse, men nu har vi en nystart i landslaget, jag har haft semester och en bra start på säsongen med Palermo.

Hiljemark spelade nästan tre år för PSV Eindhoven och har sporadisk kontakt med flera av de gamla klubbkamra­ter han träffar på tisdag.

– Och så spelade jag med några som är i andra klubbar numera, som Georginio Wijnaldum (Liverpool) och Kevin Strootman (Roma). Jag känner nog åtta, nio av deras spelare på ett personligt plan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden