Göteborgs-Posten

Larsson vidare i US Open

- TT

TENNIS: US OPEN Johanna Larsson är vidare till andra rundan i US Open efter en klar seger mot italienska­n Karin Knapp, 6–4, 6–2. Och nu kan den svenska tennisspel­aren vara endast en seger från ett möte med Serena Williams.

Larsson ställs i den andra omgången mot den 89-rankade Denisa Allertova från Tjeckien, som tog sig vidare efter seger mot den tidigare världsetta­n Ana Ivanovic. Seger där, samtidigt som Williams tar sig vidare till tredje rundan – och det blir ett drömmöte för Larsson – som hade chansen att möta världsetta­n redan i OS, en chans som hon missade i och med förlusten mot Alize Cornet.

– Det hade varit en fantastisk upplevelse och gör att det här känns ännu surare, sade Larsson då. SERENA WILLIAMS KLEV in i turneringe­n i natt och ställdes i den första omgången mot ryska Jekaterina Makarova. I sin jakt på en sjunde titel i turneringe­n besegrade hon utan problem Makarova med 6–3, 6–3.

Johanna Larssons seger mot Karin Knapp var svenskans första efter tre tidigare nederlag. Men så har hon också visat upp fin form den senaste tiden. Så sent som i förra veckan tog hon sig vidare till semifinal i New Havens WTA-turnering, vilket tog henne upp till 47:e plats på tennisrank­ningen.

Ett av de stora namnen är redan utslaget ur US Open: Den olympiska mästarinna­n Monica Puig, som tog Puerto Ricos första guldmedalj, föll direkt i den första omgången mot kinesiskan Zheng Saisai i två raka set, 6–4, 6–2. DET NOTERADES OCKSÅ ett ”världsreko­rd” i den första omgången. Världens bäste servare i tennis, kroaten Ivo Karlovic, satte US Openrekord när han slog in 61 serveess i segermatch­en över taiwanesen Lu Yen-Hsun i första omgången.

Karlovic, som har det sammanlagd­a serveess-rekordet i herrtennis­en med över 11 000, vann en jämn femsetsmat­ch.

– Jag visste att det var många ess för vid ett tillfälle blev det ess på nästan alla servar, men jag visste inte att det var rekord, säger Karlovic.

Det tidigare serveessre­kordet hade Richard Krajicek som slog in 49 i kvartsfina­len 1999. ETT STEG TILL.

 ??  ?? Johanna Larsson är vidare i US Open och ta sikte mot Serena Williams.
Johanna Larsson är vidare i US Open och ta sikte mot Serena Williams.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden