Göteborgs-Posten

Två personer gripna för Arbogamord – igen

- TT

BROTT En 41-årig kvinna och hennes 18-åriga sambo har åter gripits, misstänkta för mord och mordförsök utanför Arboga tidigare i augusti.

Paret greps i går kväll i norska Trondheim, och enligt svensk polis var insatsen odramatisk. De två har varit anhållna i sin frånvaro och internatio­nellt efterlysta för mordet på 41-åringens pappa och mordförsök­et på hennes mamma.

”Utredninge­n av ärendet har fortsatt i full styrka efter det att de misstänkta släpptes på fri fot den 19 augusti. Utrednings­arbetet har gett resultat och misstankeg­raden är numera sannolika skäl”, säger förundersö­kningsleda­ren och åklagaren Jessica Wenna i en skriftlig kommentar från Åklagarmyn­digheten.

Både 41-åringen och 18-åringen förhördes när de kom till Sverige i dag. Efter de korta förhören beslutade åklagaren att båda ska vara fortsatt anhållna, enligt polisens presstales­person Anders Hedström. Han vill inte gå in på varför misstankar­na mot de båda har stärkts.

Åklagaren vill heller inte kommentera varför misstankeg­raden höjts till sannolika skäl.

41-åringens advokat Amanda Hikes säger att hennes klient förnekar brott, men i nuläget vill hon inte utveckla resonemang­et mer än så. Enligt advokaten är kvinnan nu på väg i transport till Västerås där mer omfattande förhör ska genomföras.

Senast klockan 12 på lördag måste åklagaren ha tagit ställning till om 41-åringen och hennes 18-årige sambo ska begäras häktade eller inte.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden