Göteborgs-Posten

Sahlman – Örgrytes målvaktsrä­ddning?

- JOEL TIVEMO

FOTBOLL Örgryte letar efter en förstamålv­akt. GP kan avslöja att Marcus Sahlman är det hetaste namnet. – Vi måste ha klart med någon efter helgen, säger Matz Thorsson, vice ordförande i Öis.

Halmstadbo­n Marcus Sahlman kan mycket väl bli Fredrik Anderssons ersättare i Örgrytebur­en. Under tisdagen bröt 30-åringen sitt kontrakt med Norrköping i allsvenska­n.

– Vi vill gärna ha honom, säger Matz Thorsson. REPRESENTA­NTER från Örgryte var i Halmstad i går för att ta kontakt med Sahlman. Målvakten fostrades

RÄDDARE I RÖTT. i Halmstad BK och har spelat fyra U21-landskampe­r för Sverige. Enligt Matz Thorsson är 30-åringen klubbens förstaval.

– Han är nummer ett som vi går på. Men det är inte klart på något sätt. Han har erbjudande­n från allsvenskt håll och ville ha några dagar att tänka igenom hur han ska göra innan han bestämmer sig.

Efter att Fredrik Andersson lämnat för sydligare breddgrade­r står söderettan­s serietvåa med Kristoffer Björk som enda a-lagskeeper. OM SAHLMAN INTE nappar på lockbetet från östra Göteborg finns två andra burväktare på Öis radar.

– Vi måste ha klart med någon efter helgen. Det ska vara en förstamålv­akt. En av dem vi tittar på befinner sig långt söderut, den andre är mer nära, säger Thorsson.

 ?? Bild: JOSEFINE LOFTENIUS ?? Marcus Sahlman kan vara på gång till Örgryte.
Bild: JOSEFINE LOFTENIUS Marcus Sahlman kan vara på gång till Örgryte.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden