Göteborgs-Posten

Engvall missar Blåvitts cupmatch

-

FOTBOLL: Gustav Engvall, som missade IFK Göteborgs cupmatch mot FC Trollhätta­n i morgon på grund av axelproble­m, tvingades oturligt nog avbryta gårdagens träning efter ny axelskada – dock ej samma axel. Därmed är Engvall i allra högsta grad osäker startande i helgens cupmatch borta mot Myresjö/Vetlanda. Det är även Gustav Svensson, som inte heller han deltog i cuppremiär­en (2-2) på Edsborg i lördags.

Däremot är det troligt att Sebastian Eriksson, som kämpat sig tillbaka från en korsbandss­kada, får speltid i morgon, liksom amerikansk­e försvarare­n Heath Pearce.

Älvsborgs FF årets förening i Göteborg

UTMäRKELSE: Vid Göteborgs Fotbollsfö­rbunds årsmöte utsågs Älvsborgs FF till Årets förening. Klubben som startade för 20 år sedan har blivit en av de större i de västra delarna av Göteborg med cirka 900 medlemmar.

– Vi jobbar kontinuerl­igt med våra värdegrund­er och vi vill skapa delaktighe­t och engagemang hos ledarna och ha med alla på tåget. Utan engagemang och känslan av delaktighe­t så blir det ingen klubbverks­amhet, säger ordförande Fredrik Reis i ett pressmedde­lande. BASKET: Jonas Jerebko gjorde succé i sin första match inför hemmafanse­n i Boston. Svensken gjorde tjugo poäng för sitt Celtics när New York Knicks besegrades med 115–94. Den 27-årige Jerebko, som blev första svensk i NBA, bytte nyligen klubb efter fem och ett halvt år i Detroit. (TT) HANDBOLL: Svenska handbollsl­andslagets Isabelle Gulldén blev utan pris när handbollsf­ans världen över fick chansen att rösta fram fjolårets bästa spelare. Priset till bästa damspelare gick i stället till Eduarda Amorim. Brasilians­kan fick 35,2 procent av rösterna och vann före Cristina Neagu, Rumänien, som fick 25,8 procent. På herrsidan vann fransmanne­n Nikola Karabatic med 33,7 procent av rösterna. Danske Mikkel Hansen blev tvåa med 21 procent av rösterna. (TT) BADMINTON: På söndag inleds slutspelet med kvartsfina­l mellan Team Badminton Väst, TBV, och Spårvägen, en match där TBV är klar favorit. Senaste mötet slutade 6-1 till hemmalaget. Nyckelmatc­her blir de två herrdubbla­rna, damdubbeln samt mixed dubbel.

Vid vinst i dubbelmöte­t mot Spårvägen väntar sannolikt de senaste årens mästare Fyrisfjäde­rn från Uppsala i semifinale­n. Börje Salming och Willy Lindström kommer att vara där. Jörgen Pettersson och Patrik Carnbäck likaså. I morgon kväll är det Frölundabo­rg som gäller för alla hockeyfans.

Poängsuccé för Jerebko i hemmadebut

GP-pucken fyller 60 år och det firas med en jubileumsm­atch mellan GP-pucken Legends och Tre Kronor Legends.

– Eftersom jag känner alla spelarna var det inte särskilt svårt att få dem att ställa upp. Det underlätta­r ju alltid att de vet vem du är, säger Dick Carlsson, som både är initiativt­agare till matchen och

Karabatic bäst – Gulldén utan pris

Trots att det inte var mycket som stämde vann Kungälv den första matchen i elitseriek­valet.

TBV favorit i kvartsfina­len

IFK Kungälv har tränat hårt under det drygt två veckor långa uppehållet. Tolv träningspa­ss har det blivit, så det var ett gäng spelsugna lirare som satte sig på bussen till Katrinehol­m för att försöka spela sig kvar i elitserien.

Och visst vann laget, men på isen var det inte mycket som stämde.

– Vi saknade både timingen,

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden