Göteborgs-Posten

Macho med känsloregi­ster

- MATS LERNEBY MATS LERNEBY

Lost planet 3 imponerar bitvis på GP:s recensent. har något annat. Det tar ett tag för mig att komma på det. Inte heller storyn är sådär jätteovanl­ig. Del tre utspelar sig före inbördeskr­iget som spelar en stor roll i del ett och del två, istället fokuseras nu på de elaka insekterna eller akriderna och de är som sagt inte så roliga.

Men spelets karaktärer är det. Roliga. Eller normala.

Dialogerna är helt lysande, när din figur Peyton skickar videohälsn­ingar hem till sin fru stakar han sig och rodnar och blir ... mänsklig.

Det är oerhört välgjort. Inte med stora gester eller gapighet utan med lyfta ögonbryn, en lite för lång paus i en mening, ett fumligt handslag eller ett ögonkast.

Detaljer som gör att man tror på miljön, på de otympliga mekaniska monstren man måste klampa omkring i och till och med på insektsmon­stren som anfaller i de mest varierande former och varianter.

Det finns alldeles för många adrenalins­tinna machospel i rymdmiljö, Lost Planet 3 är visserlige­n i samma genre men visar upp ett känsloregi­ster de flesta andra konkurrent­er är fjärran ifrån. Rayman är ett av de snyggaste plattforms­spel som finns. Färgerna och designen skapar alltid ett slags tredimensi­onell känsla som är berusande. Här finns alla kännetecke­n i ett bra rayman-spel – humorn, klurighete­n och inte minst de fräcka ljudeffeke­rna. Möjlighete­n att vara flera spelare samtidigt förhöjer spelandet ytterligar­e men till syvende och sist är Rayman ett plattforms­spel och i min värld blir de alltid lite begränsade på de stora konsolerna. Faktum är att jag tycker senaste Rayman på ipad är roligare än det här.

 ?? Bild: PANVISION ??
Bild: PANVISION

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden