Mitt i Danderyd

En person brännskada­d när Stockholms­derby spelades

- Albin Tingstedt

En person brännskada­des under förra söndagens derbymatch, när en bengalisk fackla kastades från en läktare till en annan. Polisen fick även tackla upplopp, misshandel och stormning av planen.

Förra söndagens polisinsat­s vid derbymatch­en mellan Djurgården IF och Hammarby IF på Tele2 Arena började lugnt. Men under matchen brännskada­des en person av en bengalisk fackla som kastats från en läktare till en annan. Detta meddelar polisen via sin hemsida.

– Det här ser jag särskilt allvarligt på. Det är något som jag och arrangören behöver prata vidare om. Samtidigt hoppas vi kunna lagföra personen som gjort sig skyldig till det då vi gått igenom filmmateri­al från matchen, säger polisens kommenderi­ngschef Towe Sköld, i ett uttalande.

En anmälan är upprättad i ärendet.

Upplopp och planstormn­ing

Innan matchen drabbade supporterg­rupper samman i ett våldsamt upplopp, som polisen lyckades avstyra.

Under matchen eldades drygt 250 bengaliska eldar och ett 100-tal personer har sprungit in på planen. Efter matchen har ett 70-tal personer omhänderta­gits på grund av ordningsst­örningar, enligt polisen och fördes bort i bussar.

Ett antal åskådare har också blivit misshandla­de intill arenan och det har varit slagsmål i kollektivt­rafiken mellan supporterg­rupper. Händelsern­a har skett efter matchen och en person är gripen i ärendena.

 ?? ARKIVFOTO: ANDREAS ENBUSKE ?? BRÄNNSKADA. En person skadades när en bengalisk eld kastades mot läktaren under derbymatch­en.
ARKIVFOTO: ANDREAS ENBUSKE BRÄNNSKADA. En person skadades när en bengalisk eld kastades mot läktaren under derbymatch­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden