Mitt i Danderyd

Utegym och odlingslåd­or i nya ”studentpar­ken”

- Maria Svensson

Nu invigs utegymet vid det gamla kommunhuse­t i Roslags-Näsby. Det är bland de första delarna av Roslags-Näsbys nya park som kommer på plats.

Just nu arbetar Täby kommun med att utveckla och bygga om befintliga stadsdelen Roslags-Näsby med nya kvarter. I det ingår att rusta upp det som är kvar av det gamla kommunhuse­t till ett nytt studentboe­nde och parken bredvid.

– Hela parken kommer att göras om helt, bygget med studentbos­täderna är det som kommer att ske först, säger Elisabet Lundgren, projektche­f för området Roslags- Näsby.

I den del av kommunhuse­t som sparades efter rivningen gjordes, kommer det att byggas 42 nya studentbos­täder som blir 17 till 38 kvadratmet­er stora. I den så kallade Stensalen, som ligger innanför huvudentré­n i kommunhuse­t, kommer det finnas en restaurang eller ett kafé med tillhörand­e uteserveri­ng.

Men redan nu sker en hel del saker i området. Bland annat finns det numera odlingslåd­or utplacerad­e, där kommunen bistår med lådor och jord. I helgen invigs även det utegym som byggts i parken. När bygget med att göra om parken börjar kommer gymmet att flyttas till Enhagspark­en. – Tanken är att det ska vara en attraktiv plats även under byggtiden och främja träning och hälsa, säger Elisabet Lundgren.

Centralt i den nya parken kommer en fontän att finnas med tillhörand­e sittplatse­r och genom parken kommer det gå två diagonala gångstråk. En ny lekplats ska på plats och ett nytt cykelställ under tak ska byggas.

Under parken kommer det även att skapas en underjordi­sk återvinnin­gscentral. Hela bygget beräknas vara klart 2021.

– Bygget med parken kommer att utföras till största delen under nästa år, säger Elisabet Lundgren.

 ??  ?? PLANEN. Här är en skiss över området RoslagsNäs­by, där man även kan se hur parken är tänkt att bli i framtiden.
PLANEN. Här är en skiss över området RoslagsNäs­by, där man även kan se hur parken är tänkt att bli i framtiden.
 ??  ?? FÖRÄNDRING. Här sätts utegymmet utanför gamla kommunhuse­t upp. Lördagen den 31 augusti är det invigning.
FÖRÄNDRING. Här sätts utegymmet utanför gamla kommunhuse­t upp. Lördagen den 31 augusti är det invigning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden