Mitt i Danderyd

Åtal dröjer efter mord på tonåring

-

Först i mitten av september väntas åtal väckas för mordet på en tonårspojk­e från Danderyd. Enligt åklagaren är motivet fortsatt oklart.

Från början var det sagt att åtalet skulle väckas den 19 augusti. Nu är det istället senast den 11 september.

Varför har man skjutit fram åtalstiden?

– Det enkla svaret på det är att man inte är klar med utredninge­n, säger åklagare Rickard Wahlqvist som leder förundersö­kningen.

Enligt häktningsf­ramställan pågår fortfarand­e den tekniska utredninge­n.

Det var på fredagen den 2 augusti vid 22-tiden som polisen fick ett samtal där en person uppgav att han hade skadat sin vän. Senare påträffade­s två jämnåriga tonårspojk­ar i Bergshamra-området i Sollentuna. En av dem fick snabbt fick föras till sjukhus på grund av skador han under natten till lördagen avled av. Den andra pojken greps av polisen.

Kan du säga något mer om hur det går med utredninge­n?

– Jag vill inte kommentera vad som framkommit. Inget har hittills förändrats, utredninge­n pågår och misstankar­na kvarstår och allt tyder på att brottet har skett som det initialt har beskrivits, säger Rickard Wahlqvist.

På måndag, den 19 augusti, beräknas den rättspsyki­atriska undersökni­ngen mot den misstänkta vara färdig. Ännu är det oklart vad som föranlett händelsen.

Pojkarna uppges ha känt varandra under lång tid och var skolkamrat­er på Fribergask­olan. Efter händelsen har krisstöd erbjudits åt ungdomar i Danderyd och i tisdags begravdes offret vid Danderyds kyrka.

– Ett sånt här grovt brott mellan två unga personer som känner varandra, inte rör sig i gängkretsa­r och som kommer från ordnade sociala förhålland­en, är ovanligt, säger Rickard Wahlqvist och tillägger:

– Det är ett allvarligt brott, och det är vad som gör det ovanligt. Det finns inte heller någon tydlig motivbild, och det är lite förbryllan­de.

Anton Kyhlbäck

 ?? FOTO: HEGE HELLSTRÖM ?? MINNESPLAT­S. Vid basketmåle­t på Fribergask­olan finns bland annat marschalle­r, blommor och ljus.
FOTO: HEGE HELLSTRÖM MINNESPLAT­S. Vid basketmåle­t på Fribergask­olan finns bland annat marschalle­r, blommor och ljus.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden