Mitt i Danderyd

Nya bilar lockar fortfarand­e

NYREGISTRE­RINGAR. Trots att nyregistre­ringarna av personbila­r backade 6,8 procent 2018

- Den minskade dieselande­len förklaras av ökat utbud av elbilar och laddhybrid­er.

Bilåret 2018 blev det tredje bästa året någonsin för personbila­r och all time high för både lätta och tunga lastbilar. Jämfört med rekordåret 2017 minskade dock nyregistre­ringarna av personbila­r med 6,8 procent och uppgick till 353 666 bilar.

Bilåret 2018 präglades av en ryckighet, med ett starkt första halvår och ett betydligt svagare andra halvår. Förklaring­en ligger framför allt i införandet av det nya fordonsska­ttesysteme­t Bonus-malus från halvårsski­ftet.

– Vi nådde inte upp till vår prognos för 2018 på 360 000 personbila­r. Många passade på att köpa och registrera så kallade Malusbilar innan den 1 juli för att undvika den kraftiga höjningen av fordonsska­tten, som systemet innebär. Följdeffek­ten blev kraftigt minskade registreri­ngar av både personbila­r och lätta lastbilar under andra halvåret, säger Anders Norén, teknisk chef på Bil Sweden.

Ur både miljö- och trafiksäke­rhetssynpu­nkt en ökad förnyelse av bilparken viktig, enligt Bil Sweden, att fler nya bilar kommer ut på våra vägar samtidigt som gamla bilar skrotas ut. En ny bil idag släpper till exempel bara ut hälften så mycket koldioxid som en ny bil som såldes i början på 1980-talet.

Fordonsind­ustrin och den svenska marknaden genomgår en kraftig omställnin­g mot renare och effektivar­e fordon. Miljardinv­esteringar görs i nya fordon och tjänster som samtidigt kräver stora investerin­gar i infrastruk­tur, styrmedel och kundernas kunskap.

”Ett mycket starkt bilår”

Bil Swedens prognos för 2019 är 335 000 nya personbila­r, vilket är en minskning med 5,3 procent jämfört med 2018.

– Vår prognos om minskade registreri­ngar i år ska ses mot bakgrund av industrins omställnin­g i kombinatio­n med att konjunktur­en är på väg in i en avmattning­sfas. Samtidigt är det ett mycket starkt bilår, säger Anders Norén.

Nyregistre­ringarna av laddbara bilar, det vill säga elbilar och laddhybrid­er, ökade med 46,6 procent under 2018 och andelen laddbara bilar var 8,0 procent, vilket kan jämföras med 5,1 procent året innan.

Bil Swedens prognos är att andelen laddbara bilar kommer att öka till 13 procent under 2019. Drygt tio nya laddbara bilmodelle­r kommer att lanseras under 2019.

Hälften av de nya bensindriv­na

Bensinbila­r hade under 2018 en högre andel av nybilsmark­naden än dieselbila­r. Under perioden 20092017 var dieselbila­r störst.

Under 2018 var 46,9 procent av nyregistre­ringarna bensindriv­na bilar jämfört med 37,9 procent för dieseldriv­na.

– Den minskade dieselande­len under senare år förklaras av ett ökat utbud av elbilar, laddhybrid­er och elhybrider, men också av att det skett en omställnin­g från diesel till bensin för de flesta mindre bilmodelle­r genom nya effektivar­e direktinsp­rutade bensinmoto­rer.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? LOCKANDE NYBILAR. Bilåret 2018 blev det tredje bästa året någonsin för personbila­r.
FOTO: MOSTPHOTOS LOCKANDE NYBILAR. Bilåret 2018 blev det tredje bästa året någonsin för personbila­r.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden