Mitt i Danderyd

Trots mitt jobb var jag nervös för att tipsa

- MARIA SVENSSON Reporter

Isomras var jag i min hemstad Lidköping och hälsade på min familj. Som alltid när jag är hemma läser jag vår lokaltidni­ng med glädje.

den lilla byn utanför Lidköping där min mamma och hennes sambo bor började det sprida sig ett rykte. Jag ska tillägga att det väldigt sällan händer saker där de bor, så det blev en stor snackis.

En cirkus hade varit på besök och tydligen hade någon blivit slagen med en spade. Men som alltid med rykten så förändrade­s historien under sommarens gång. ”Nej, det var ingen spade – det var en hammare.” ”Jag hörde att de på butiken varit inblandade.”

Jag kunde inte hålla mig, och ringde till lokaltidni­ngen för att tipsa. Trots att jag själv arbetar som journalist blev jag nervös, varför skulle de vilja lyssna på mitt tips om ett rykte i en liten by? När jag öppnade tidningen nästa dag hade en reporter följt upp historien. Vissa av ryktena avfärdades medan andra stämde.

Så varför berättar jag den här historien för er? Jo, för trots att vi på redaktione­n i Norrort försöker hänga med i det mesta som händer, så skulle vi aldrig klara oss utan er läsare. Det är ofta i små (eller stora) rykten eller i tips från er som vi hittar en nyhet som sedan (förhoppnin­gsvis) leder till förbättrin­g.

Så tveka inte att ringa, mejla eller skriva till oss – det är tack vare er som vi på tidningen blir bättre!

Vill du tipsa? Hör av dig till oss på norrort@direktpres­s.se.

Det är ofta i små (eller stora) rykten eller i tips från er som vi hittar en nyhet som sedan (förhoppnin­gsvis) leder till förbättrin­g.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden