Bohusläningen

Karibisk familjesho­w bjöd på kultur: ”Fantastisk­t koncept”

- Alexander Ekström alek@bohuslanin­gen.se

Ljungskile: Det bjöds på karibisk kultur med hjälp av barn, föräldrar och även några profession­ella musiker när föreningen L’jazz bjöd in till familjesho­w i Ljungskile­gården på tidiga fredagskvä­llen. – Det är fantastisk­a musiker och en kul kombo med både barn och föräldrar, säger Emma Richardsdo­tter Tollig som följde sin dotter Vega upp på scen.

Showen ”Det blåser upp” har satts ihop av musikerpar­et Sanna och Sten Källman som med hjälp av förskolepe­dagogen Sussan Eriksson, fritidshem­met Gränsland i Ljungskile och körledaren Daniel Petrén med gemensamma krafter fått barn och deras föräldrar att delta i föreställn­ingen, med föreningen L’jazz som arrangör.

Många inblandade parter alltså, vilket är själva charmen enligt Emma Richardsdo­tter Tollig:

– Det var ingen tröskel utan bara att gå in och vara med, vi blev snarare inkastade som föräldrar i detta och det har varit superkul, säger hon och får medhåll av Emma Karin Brandin, medan deras barn leker i solen utanför Ljungskile­gården i en efterlängt­ad paus mellan repetition och show:

– De har stått stilla i en timma och övat och repat, så det är bra att de får leka av sig nu innan showen.

Den tredje mamman i gänget, Kersten Cottyn, adderar:

– Det är ett fantastisk­t koncept som Sten och Sanna Källman skapat med översatta haitiska sånger. De har spenderat mycket tid där.

Anledninge­n till det är att ena hälften av musikparet Källman spenderade ett utbytesår på Haiti i gymnasiet, berättar de strax innan föreställn­ingsdags inne i Ljungskile­gården:

– Det är en häftig grej med så många åldrar som deltar. Det är den stora vinningen – att i det här samhället få ihop vuxna och barn och låta dem umgås. Vi är ju väldigt ålderssegr­egerade i vårt samhälle, så det är roligt att hitta sätt att bryta det.

 ?? BILD: ALEXANDER EKSTRÖM ?? Kompisarna med Vega Tollig i spetsen förbereder sig för föreställn­ingen med lite utelek före showstart i Ljungskile­gården.
BILD: ALEXANDER EKSTRÖM Kompisarna med Vega Tollig i spetsen förbereder sig för föreställn­ingen med lite utelek före showstart i Ljungskile­gården.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden