Bohusläningen

Sommaren tjuvstarta­de med ”våryra”

-

Tanum: Sommaren tjuvstarta­de i dagarna tre, under fredag till söndag, i Fjällbacka när lokala företagare och restaurang­er gick samman och höll öppet för ”våryra” med allt från livemusik och båtturer till historiska vandringar och skeppsdop. – Det var ett underbart liv här i går när vi kom med båten, säger Thomas Strindebor­n från Bovallstra­nd.

Under parollen ”våryra” kunde sommarsukt­ande Fjällbacka­bor och besökare känna att sommaren står för dörren med en lång rad planerade aktivitete­r från fredag till söndag.

Det bjöds även möjlighet till mer förutsättn­ingslöst umgänge när restaurang­er och butiker höll gemensamt våröppet.

– De som satsat och gjort den här våryran har lagt ner ett himla jobb på att synka allt. Det var ett underbart liv här i går när vi kom med båten, folk var glada och det spelades musik och kändes att det snart är sommar, säger Thomas Strindebor­n med nävarna fulla av shoppingka­ssar på söndagen.

– Vi lade i båten redan i februari och åkte hit från Bovallstra­nd berättar han vidare och nickar mot sitt sällskap Pernilla Lundqvist.

Utanför butiken står Enora Le Bigot med sin treåriga dotter Filippa

Persson som snabbt imponerar på förbipasse­rande genom att prata både flytande franska och svenska.

– Jag flyttade till Sverige och Halmstad för tre år sedan när jag träffade en svensk man berättar mamma Enora på ett tredje språk; engelska.

– I går var vi på Smögen och nu är vi här, vi har vänner på besök från Frankrike så vi åker västkusten runt, fortsätter hon.

En av programpun­kterna som var unik för söndagen var Sjöräddnin­gssällskap­ets dop av en ny båt, nere i hamnen.

När Bohuslänin­gen hinner dit en kvart för sent för att bevittna själva invigninge­n berättar Andreas Edvardsson, frivillig i Sjöräddnin­gssällskap­et, hur det hela gick till:

– Vi har slutat skicka flaskor mot skrov och kör med blommor nu i stället säger han, och pekar mot en blombukett som sitter fäst i fören och sträcker sig mot vårsolen.

” Det var ett underbart liv här i går när vi kom med båden, folk var glada och det spelades musik.

Thomas Strindebor­n

 ?? BILD: ALEXANDER EKSTRÖM ?? Enora Le Bigots treåriga dotter Filippa heter Persson i efternamn efter sin svenska pappa och imponerade med både flytande franska och svenska.
BILD: ALEXANDER EKSTRÖM Enora Le Bigots treåriga dotter Filippa heter Persson i efternamn efter sin svenska pappa och imponerade med både flytande franska och svenska.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden