Bohusläningen

Jättetalan­gen lämnar Skaftö

- Erik Weiefors erik.weiefors@bohuslanin­gen.se 0709 94 84 80

Syskonen Marcus och Frida Kinhult har redan slagit igenom och gjort sig kända i golfvärlde­n. Nu kommer nästa talang från Skaftö. Algot Kleen väljer college i USA som nästa steg i karriären.

I februari spelade Skaftö golfklubbs Algot Kleen i amatörtävl­ingen ”Dustin Johnson junior world golf championsh­ip” där 90 unga spelare får chansen. Det blev en fin 14:e plats på Myrtle Beach i South Carolina.

Samtidigt gav resan

till USA andra möjlighete­r för 18-åringen från Fiskebäcks­kil. Han fick chansen att besöka ett antal college där golfkarriä­ren skulle kunna utvecklas vidare. Efter några stopp fastnade han för East Tennessee State University i Johnson City, Tennessee.

” Den skolan kändes mest rätt och jag ska börja min utbildning i augusti nästa år.

– Den skolan kändes mest rätt och jag ska börja min utbildning i augusti nästa år. Jag ska spela för skollaget och individuel­lt mot bra motstånd, berättar Algot Kleen.

Collegeutb­ildningen är på fyra år och vilken inriktning studierna tar bestämmer Algot senare.

– Framför allt åker jag dit för golfen där jag kan tävla mot spelare från hela världen. Jag kommer att bo nära anläggning­en så det finns möjlighete­r att träna så mycket jag vill.

Fram till avresan i sommar ska

Algot Kleen avsluta ekonomistu­dierna på gymnasiet. Sedan väntar en ny tillvaro på andra sidan Atlanten, precis som klubbkompi­sen från Skaftö, Frida Kinhult, valde härom året.

– Marcus (Kinhult) valde en annan väg men jag var nyfiken på college och har pratat med Frida om hur det är. Jag vill bli bland de bästa spelarna i världen och tror att jag får bra träning och sparring nu, säger Algot Kleen.

 ?? Bild: Joel Hansson ?? Algot Kleen på hemmabanan Skaftö golfklubb, men nu väljer han college i USA.
Bild: Joel Hansson Algot Kleen på hemmabanan Skaftö golfklubb, men nu väljer han college i USA.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden