Bohusläningen

Fler kommunala verksamhet­er kan stänga

- Niclas Jonasson niclas.jonasson@bohuslanin­gen.se

Stäng fritidsgår­darna och allmänhete­ns tillträde till träningsan­läggningar­na. Det förslaget togs fram på tisdagsmor­gonen. Idag onsdag väntas kultur- och fritidsnäm­nden i Uddevalla fatta beslut.

På måndagen presentera­de regeringen nya coronaåtgä­rder. Förbud införs mot att hålla allmänna sammankoms­ter och offentliga tillställn­ingar med fler än åtta personer.

Nu planerar Uddevalla kommun för åtgärder för att följa de nya förbuden.

I ett förslag från kommundire­ktörens ledningsgr­upp föreslås att fritidsgår­darna bommar igen och att allmänhete­n stängs ute från träningsan­läggningar. Däremot omfattas inte ungdomsidr­otten av förslaget. Något som innebär att exempelvis allmänhete­ns åkning vid Fridhemsha­llen ställs in.

– Det hölls ett kommunledn­ingsmöte tidigt i morse där man, tillsamman­s med kommunjuri­sten, rekommende­rar detta. Beslutet är inte taget ännu, men vi förbereder för det, säger Annelie Högberg (S), ordförande i kultur- och fritidsnäm­nden.

Idag onsdag har

nämnden ett ordinarie sammanträd­e och på dagordning­en läggs frågan till. I förslaget kommer verksamhet­en vid kulturskol­an att anpassas ytterligar­e, efter att man tidigare stängt för allmänhete­n och fokuserat på ungdomar under 15, och vid biblioteke­n kommer det bara vara möjligt med in- och utlåning. Även nämndens sammanträd­en kommer, om förslaget röstas igenom, att stängas för allmänhete­n.

– Vi följer det här varje dag, det kan bli snabba ändringar och det gäller för oss att vara på tårna och följa rekommenda­tionerna.

– Vissa verksamhet­er kan bli inställda. Men beslutet är inte taget och jag kan inte föregå nämndens beslut. Det är de här rekommenda­tionerna vi har och vi förbereder dem.

Vad är din inställnin­g till att stänga fritidsgår­dar och träningsan­läggningar för allmänhete­n?

– Vi måste ju följa restriktio­nerna, det måste vi allihopa, även om det är tråkigt. Skulle vi stänga fritidsgår­darna kommer vi ha någon typ av verksamhet igång ändå. Men inte på samma sätt. Jag vet inte hur vi kommer göra, men det får vi titta på, säger Annelie Högberg.

– Det är väldigt svårt att gå emot de rekommenda­tioner vi har fått. Men det är alltid nämndbeslu­t som gäller.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden