Bohusläningen

Oddevoldtr­änaren tror på avancemang: ”På ett eller annat sätt”

- Christer Lindgren cl@bohuslanin­gen.se 0522-992 01

Många försvar försöker få stopp på Kroppskult­urs Amar Agic – men ganska få lyckas. Sed anden bosniske niometers spelaren kom till Kropps förra sommaren har han gjort 183 mål.

Senast, borta mot Tibro i söndags, blev det 13 mål. Matchrekor­d sedan han kom till Kroppskult­ur.

– Det var tre straffmål och sedan missade jag en straff, säger han och skakar skämtsamt besviket på huvudet.

Han älskar att göra mål och det har han alltid gjort sedan karriären började hemma i Bosnien.

– Men målen spelar i sig ingen roll. Det är segrarna som räknas och jag hade inte gjort några mål utan de andras goda hjälp och framspelni­ngar.

Hans målfest räddade

segern i söndags efter en annars svag insats av Uddevallal­aget som på lördagseft­ermiddagen ställs inför en riktig värdemätar­e, serieledan­de Skövdelage­t Country hemma i Agnebergsh­allen.

Amar Agic blir, som vanligt, en av nyckelspel­arna och han har inga tvivel på att hans lag kan lyckas.

– Jag tycker vi hör till favoritern­a för vi har potentiale­n att slå alla i den här serien. Om vi kämpar bra på lördag så stannar poängen i Uddevalla.

När den kraftfulle

25-åringen sätter fart är han svårstoppa­d från nio meter, men numera finns han också som ett alternativ och en avlastning för lagkamrate­rna på vänsterkan­ten.

– Det var där jag började och spelade i åtta år, men jag trivs bäst som playmaker där jag är mer involverad.

Det finns en

chans att fjolårets 162 fullträffa­r kan bli fler i år. För det tackar han särskilt fystränare­n Johnny Drottz.

– Han har verkligen väckt många av oss. Vi har fått springa som galningar och känner oss också mycket starkare bara med de här månadernas förberedel­ser.

Agics fysik och

kondition är synbart bättre än under förra säsongen.

– Det finns fortfarand­e en del att jobba med, men det finns också mycket stor potential, säger Johnny Drottz om det bosniska kraftpaket­et.

Men inte bara kroppen känns lättare. Efter fjolårets turbulens tycker han att laget, nu under Pontus Mellegårds ledning, hittat en ny harmoni.

– Han gör ett jättebra jobb och stöttar oss så hela laget har ett gott självförtr­oende, en bättre kemi och därför har formats till ett bättre lag än ifjol. Dessutom har vi några unga och lovande spelare som anslutit och som är ett bra stöd till oss äldre.

Det är ingen

tvekan om att Agic kan bli betydelsef­ull i Kropps uttalade jakt på avancemang till division 1 – och högre.

Själv hoppas han att få vara en del av klubben i många år till.

– Kropps har blivit en andra familj och alla har fått mig att känna mig hemma här. Jag vill stanna här så länge jag kan.

Att ha två

bosniska landsmän, Dusan Djuric och Adson Bajric, i laget bidrar också till att han snabbt funnit sig tillrätta i Uddevalla.

– Jag tror vi har bidragit med vår kampvilja och vårt sätt att se på handboll, men vi har också lärt mycket av det svenska sättet att vara och spela. Det var fantastisk­t att få träna under Per Johanssons ledning i somras. Att få råd av en sådan världsträn­are var på flera sätt en ögonöppnar­e för mig.

– Om jag får så skulle jag också vilja passa på att tacka vår ordförande Pär Noord på det sätt han tagit hand om mig sedan jag kom hit. Han har betytt så mycket för mig och det vill jag att han och alla andra ska veta, säger Amar Agic.

 ??  ??
 ?? Bild: Christer Lindgren ?? Amar Agic har sedan ankomsten till Uddevalla blivit en nyckelspel­are för Kropps. Nu siktar han mot nya mål.
Bild: Christer Lindgren Amar Agic har sedan ankomsten till Uddevalla blivit en nyckelspel­are för Kropps. Nu siktar han mot nya mål.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden