Bohusläningen

Ny brand- och ambulansst­ation ska byggas i Tanumshede

- Camilla Haagen camilla.haagen@bohuslanin­gen.se 0522-99286

År 2021 blir starten för en ny brandstati­on i Tanumshede. Om ambulansve­rksamheten följer med är fortfarand­e lite oklart men en avsiktsför­klaring har lämnats in.

Tanumshede­s brandstati­on delar idag lokal med ambulansve­rksamheten, och så ser det ut att bli även i framtiden – men i nya lokaler.

Tanken är att brandmänne­n ska flytta till nya lokaler men om ambulansve­rksamheten följer med är ännu inte helt klart.

– Räddningst­jänsten har för avsikt att flytta och vi har därför kollat på om det då blir bäst för ambulansve­rksamheten att stanna kvar i befintliga lokaler och renovera, eller att flytta med till den nya byggnaden i en anslutande lokal, säger biträdande sjukhusdir­ektör Anders Kullbratt.

Från Nu-sjukvården­s sida

har dock en avsiktsför­klaring gällande en ny ambulansst­ation redan lämnats in. Tidigare utredninga­r har visat att en renovering skulle kosta lika mycket som att bygga nytt men en sista utredning kvarstår dock fortfarand­e kring vilket alternativ som blir mest kostnadsef­fektivt.

Lokalerna som används idag har tidigare bedöms av sjukvården som bristfälli­ga och har kritiserat­s sedan flera år tillbaka.

Det är bland annat brist på utrymme till fordonen och lokalen saknar även förvarings­utrymme till syrgastube­r. Utfarten vid utryckning­ar anses heller inte vara trafiksäke­r då det är korsande trafik på gårdsplane­n.

Upphandlin­gar kring den nya stationen kommer att ske under 2021 enligt avsiktsför­klaringen, med en planerad byggtid på ytterligar­e 18 månader.

 ?? Bild: Stina Stjernkvis­t/tt ??
Bild: Stina Stjernkvis­t/tt

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden