Bohusläningen

Hyllningen till LSK: ”Riktigt vassa och har några riktiga klasspelar­e”

- Simon Andersson simon.andersson@ttela.se 0520-42 26 00

Håkan Sandersson och hans TFK/HIS träningssp­elade under söndagen mot Ljungskile. En match som LSK vann med 3–1. Nu hyllas division 2-laget av division 1-lagets tränare. – Ljungskile är riktigt vassa och har några riktiga klasspelar­e, säger Håkan Sandersson.

Trollhätta­ns FK Halvorstor­ps IS har inlett division 1-säsongen med tre poäng på två matcher, och innan serien drar igång igen med match mot Lödöse Nygård 8 augusti passade laget på att vässa formen mot division 2-laget Ljungskile.

En match som slutade med förlust 1–3 efter 0–2 i halvtid.

– Vi gör ändå en ganska hyfsad match och är mycket bollförand­e, men har svårt att skapa riktigt giftiga lägen. Samtidigt som Ljungskile är riktigt vassa och har några riktiga klasspelar­e. Det var gött få en genomköran­de mot ett bra lag, säger Trollhätta­ns tränare Håkan Sandersson.

Vad mer tar ni med er från matchen?

– Vi har mycket boll och får tänka på vad som kan hända när vi möter ett lag som spelar lågt. Jag tycker att vi bemästrar det bra, samtidigt som många fick 90 minuter matchspel i benen, säger Håkan Sandersson.

I veckan skrev

Ttela-sporten om hur TFK/HIS knöt till sig Sanna Romell från AC Studentern­as, och om man får tro Håkan Sandersson så skötte hon sig galant i matchen mot Ljungskile.

– Det tycker jag absolut, hon är dessutom nära att göra två, tre mål, säger han och fortsätter.

– Detta bådar gott, och det var en nyttig match för oss. Jag tror Ljungskile har en jättebra chans att vinna division 2, och det märktes att de hade laddat för den här matchen. Men jag är inte alls missnöjd. Vi testar en annan uppställni­ng och är inte jättesynka­de, men jag tycker ändå att vi ligger bra med. Resultatet är inte det viktiga i en träningsma­tch.

Julia Jonasson gjorde målet i matchen för TFK/HIS.

 ?? Bild: Nicklas Elmrin ?? Ljungskile kan komma att vinna hela division 2. Det tror division 1-tränaren Håkan Sandersson efter LSK:S seger mot hans TFK/HIS i helgen. Bilden är från en tidigare match.
Bild: Nicklas Elmrin Ljungskile kan komma att vinna hela division 2. Det tror division 1-tränaren Håkan Sandersson efter LSK:S seger mot hans TFK/HIS i helgen. Bilden är från en tidigare match.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden