Bohusläningen

Närmare ny handel i Rotviksbro

- SVEN LUNDSTEDT 0522-99200 sven.lundstedt@bohuslanin­gen.se

Planen för ett nytt köpcentrum vid Rotviksbro närmar sig ett godkännand­e. Översvämni­ngsrisker och närheten till Havstensfj­ordens naturreser­vat har försenat processen.

Det är företaget bakom Rotans handel som planerar för en utbyggnad tvärs över vägen från den befintliga handelspla­tsen. Läget sju kilometer från Torps köpcentrum stärker utbudet för många boende i kommundele­n, menar konsulten bakom den nya detaljplan­en.

”Kommunen är också positiv till etablering­en som stämmer bra med översiktsp­lanen.”

MATS WINDMARK Planarkite­kt, Uddevalla kommun

– Kommunen är också positiv till etablering­en som stämmer bra med översiktsp­lanen, förklarar Mats Windmark, planarkite­kt, Uddevalla kommun.

OMRÅDET PÅ CIRKA två hektar ligger i direkt anslutning till rondellen i Rotviksbro, på norra sidan av vägen mot Bokenäs och med infarten från väg 787 mot Skredsvik. Detaljplan­en var klar för samråd redan 2013 och har nu omarbetats. Den 22 november väntas samhällsby­ggnadsnämn­den besluta att den ställs ut för granskning.

– Den nya planen kan godkännas tidigt i vår och om exploatöre­n sedan skickar in bygglovsan­sökan kan man möjligtvis börja bygga redan i sommar, menar Mats Windmark.

EN ANLEDNING TILL att planen dragit ut på tiden är Trafikverk­ets oro för översvämni­ngar. Regnvatten från de stora parkerings­ytorna och taken på de 5000 kvadratmet­er stora byggnadern­a skulle kunna översvämma väg 161. Därför ingår stora hålrum under parkeringe­n och en damm intill rondellen i planerna för att samla upp regnvattne­t.

Länsstyrel­sen har också haft invändning­ar mot att smutsigt dagvatten från parkeringe­n rinner direkt ut i naturreser­vatet Havstensfj­orden.

 ??  ?? UTVIDGA. På andra sidan 161:an planeras en ny handelspla­ts.
UTVIDGA. På andra sidan 161:an planeras en ny handelspla­ts.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden