Bohusläningen

DUBBELT LOVANDE

FOTBOLL/HANDBOLL: TVÅ SM-HELGER I RAD – I TVÅ OLIKA SPORTER

- ERIK WEIEFORS 0709 94 84 80 erik.weiefors@bohuslanin­gen.se

Det krockar ibland. Men än så länge går det ganska bra att kombinera två sporter för 14-åriga Lova Fredgren. Hon spelar fotboll med Herrestad och handboll med Kropps.

DET INNEBÄR TRÄNING i stort sett varje dag och nu i skarven mellan vinter- och sommarspor­t är det såklart fullt upp. Handboll, fotboll, träning, match och träning igen.

– Jag hinner inte alla träningar för det krockar ofta. Men just nu tränar jag alla dagar utom fredag och så matcher på helgen, säger Lova Fredgren som har några intensiva veckor.

Närmast är det första steget i Sm-slutspelet för flickor med Herrestads 16-årsflickor som väntar. De åker till Karlstad i helgen för att möta Qbik. En vinst där och HAIF tävlar bland de åtta bästa 16-årslagen i Sverige.

HELGEN DÄRPÅ FORTSÄTTER Smresan, men då med Kropps som ska till Skåne för att spela steg 1 i USM för flickor 14 år. De möter OV Helsingbor­g, Lödde Vikings och Mörrums HK i ett seriespel. om att hinna med att spela handboll och fotboll samtidigt De två bästa går direkt till steg 3 och övriga till steg 2. Totalt är det 30 gruppspel i Sverige och leder till sist fram till steg 5, slutspelet som avgörs i Malmö till våren.

– Det ska bli kul, säger en segersäker Lova Fredgren.

Hur tror du det kommer att gå?

– Vi vinner SM.

Gånger två?

– Ja. När det är många matcher så hinner hon givetvis inte att vara med i alla. Till exempel missar Lova seriepremi­ären med Kropps för matchen mot Qbik.

Någon gång måste hon välja, men skjuter gärna det beslutet på framtiden.

– Jag vill satsa mer på fotbollen men det är kul att spela handboll också, säger Lova som är innermittf­ältare i fotbollen och linjespela­re i handbollen.

– Nästa år blir det nog rätt mycket, men just nu funkar det. Jag vet inte riktigt, men jag tror att jag väljer fotbollen.

– På sommaren går fotbollen först och på vintern gör handbollen det. Vi tycker att det är positivt att dubblera så länge hon vill och det går, säger Björn Andersson, ledare i Kropps flickor 03.

Först SM i fotboll. Sedan SM i handboll. Lova Fredgren har fullt upp med två bollsporte­r i Herrestad och Kropps där det väntar roliga matcher de kommande dagarna.

I HAIF HAR Lova Fredgren spelat med A-lag, B-lag, U-lag och de jämnåriga tjejerna som är födda 03-04. Tidigare har hon testat på simning, gymnastik och bordtennis.

– Vi var med i ”Bästa fyran” i pingis och blev tvåa i Sverige med Munkedalss­kolan, minns Lova. Vad gör du när du inte spelar fotboll och handboll?

– Vad gör jag då? Är med kompisar och så. Men jag är mycket i Uddevalla, säger den dubbelt lovande talangen som bor i Munkedal.

”Nästa år blir det nog rätt mycket, men just nu funkar det”

LOVA FREDGREN

 ?? Bild: ERIK WEIEFORS ?? BOLLTALANG. Lova Fredgren jonglerar med två sporter samtidigt då hon både spelar både handboll och fotboll.
Bild: ERIK WEIEFORS BOLLTALANG. Lova Fredgren jonglerar med två sporter samtidigt då hon både spelar både handboll och fotboll.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden