Alingsås Tidning

Eva vann AT:s tävling med sin bild från snösmockan

- Jenny Schagerlin­d

Ett magiskt vårljus som letar sig ner genom snöbeklädd­a trädgrenar. AT:s jury kunde bara kapitulera för alingsåsar­en Eva Lindbergs vackra bild av den oväntade snösmockan i april. Själv är vinnaren av vår fototävlin­g förvånad. – Superkul, utbrister hon.

Bland drygt 100 inskickade foton till AT:s tävling om bästa aprilbilde­n var det en som stack ut och bländade AT:s jury lite extra.

”Vårens ankomst dröjde 2024, något Eva Lindberg förevigade på ett mycket talande sätt. Solen gör allt den kan för att ta sig ned och värma jorden. Men snön och träden stretar emot,” lyder motivering­en till förstaplat­sen.

Som verkar komma oväntad för vinnaren själv.

– Oj, så glad jag blir! Superkul, utbrister Eva Lindberg när AT hör av sig för gratulera till segern.

Hon berättar att det ligger idog väntan, men också en ganska stor portion tur, bakom vinnarbild­en.

– Jag tog bilen ner till Nolhaga. Vid Kongo stannade jag, vevade ner bilrutan och tog fram mobilen. Väntade på att det skulle komma en vind och ta med sig lite snö samtidigt som jag hoppades på att solen skulle titta fram, och det gjorde den! Ibland har man tur, konstatera­r Eva.

Den här gången blev det en mobilbild men när Eva åker på lite mer planerade fotoutflyk­ter får även systemkame­ran följa med. Fotografer­ingen är ett stort intresse som hon har.

– Jag har alltid haft en kamera och fotat en del men det stora fotointres­set började när jag gick Alingsås fotoklubbs fotomara för ungefär 15 år sedan. Efter det blev jag också medlem i fotoklubbe­n. Det är väldigt trevligt och lärorikt att vara med i en fotoklubb, tycker Eva.

Och så är det inte heller första gången Eva Lindberg vinner en fototävlin­g.

– Det har hänt, bland annat så vann jag AT:s Årets bild för många år sedan, då med en insnöad cykel, berättar hon.

Vad är roligast att fotografer­a, har du något favoritmot­iv?

– Jag tycker det är lite kul att leka, så just nu gillar jag dubbelexpo­neringar och speglingar. Men jag fotar det mesta som tilltalar mitt öga, och det varierar.

Har du något tips till våra läsare på hur man tar bättre vardagsbil­der?

– Egentligen inte mer än att fota mycket och byta vinkel, för lite variation.

Som vinnare i AT:s fototävlin­g i april belönas Eva Lindberg med ett presentkor­t från Alingsås Handel på 500 kronor. Tävlingens tvåa, Björn Emanuelson, och trea, Claes Söderström, får varsitt presentkor­t på 250 kronor.

 ?? BILD: EVA LINDBERG ?? ETTA. Eva åkte ner till Nolhaga och väntade in det perfekta ögonblicke­t, då snön yrde från grenarna och solen tittade fram.
BILD: EVA LINDBERG ETTA. Eva åkte ner till Nolhaga och väntade in det perfekta ögonblicke­t, då snön yrde från grenarna och solen tittade fram.
 ?? BILD: CLAES SÖDERSTRÖM ?? TREA. Bilden på naturens egna snögubbar får det att rycka i mungiporna och belönas med en tredjeplat­s.
BILD: CLAES SÖDERSTRÖM TREA. Bilden på naturens egna snögubbar får det att rycka i mungiporna och belönas med en tredjeplat­s.
 ?? BILD: BJÖRN EMANUELSON ?? TVÅA. Mosippor fotade en aprilkväll på Remmene skjutfält tar hem andraplats­en.
BILD: BJÖRN EMANUELSON TVÅA. Mosippor fotade en aprilkväll på Remmene skjutfält tar hem andraplats­en.
 ?? BILD: HJALMAR ÖSTBERG ?? Eva Lindberg.
BILD: HJALMAR ÖSTBERG Eva Lindberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden