Alingsås Tidning

Högtryck i Storken när Rituals öppnade

- Katrin Niklasson katrin.niklasson@alingsasti­dning.se Filip Landqvist filip.landqvist@alingsasti­dning.se

Kön ringlade sig lång när Gallerian Storkens nytillskot­t Rituals slog upp dörrarna på onsdagsför­middagen. – Jag har badrumsskå­pet fullt med Rituals-produkter, säger Izabelle Mazetti, en av alla som köade för att få vara bland de första att stiga in i butiken.

Vid klockan kvart över nio på onsdagsmor­gonen, 45 minuter innan öppning av skönhetske­djan Rituals butik i Gallerian Storken, tog vännerna Leona Heidgert, Izabelle Mazetti, Saga Sundwall och Tindra Björklund en plats i kön till butiken.

För de första 100 handlande kunderna väntade en goodie bag, vilket samtliga av tjejerna ville haffa.

– Jag har badrumsskå­pet fullt med Rituals-produkter, hela min familj tycker om Rituals, säger Izabelle Mazetti.

Även de andra tjejerna i sällskapet är fans av kedjans produkter.

– Det är goda dofter, bra produkter, säger Leona Heidgert.

– Vi har studiedag i dag, som tur är, säger Saga Sundwall, som planerade att köpa ett läppbalsam samt en kräm till sin mamma under sitt premiärbes­ök i butiken.

När klockan slog tio klipptes bandet vid butiksingå­ngen och folk började strömma in i den 170 kvadratmet­er stora butiken där glas med kallt bubbel väntade.

– Man är alltid nervös inför starten av en butik, så att det blev en sådan här uppslutnin­g känns helt fantastisk­t, säger Jeanette Jarnestål, head of retail för Rituals i Sverige, och fortsätter:

– Vi har ju butiker ganska nära Alingsås men vi tror Alingsåsbo­rna är trogna sin stad och därför kände vi att vi vill öppna här. Lokalen har också ett fantastisk­t läge här i Storken så jag kände bara ”let’s go”, när jag var här första gången.

Rituals, som har såväl hud- hår- och kroppsvård­sprodukter som dofter för hemmet, grundades år 2000 i Amsterdam och har sedan expanderat världen över. I Sverige öppnade första butiken 2011. Butiken i Alingsås blir den 82:a butiken i Sverige.

 ?? BILDER: FILIP LANDQVIST ?? Klockan 10 började kunderna strömma i butiken.
BILDER: FILIP LANDQVIST Klockan 10 började kunderna strömma i butiken.
 ?? BILD: FILIP LANDQVIST ?? Leona Heidgert, Izabelle Mazetti, Saga Sundwall och Tindra Björklund hade studiedag och köade till Rituals.
BILD: FILIP LANDQVIST Leona Heidgert, Izabelle Mazetti, Saga Sundwall och Tindra Björklund hade studiedag och köade till Rituals.
 ?? ?? Rituals säljer hud- och hårprodukt­er och produkter för hemmet.
Rituals säljer hud- och hårprodukt­er och produkter för hemmet.
 ?? ?? Jeanette Jarnestål, head of retail för Rituals i Sverige.
Jeanette Jarnestål, head of retail för Rituals i Sverige.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden