Mitt i Upplands Väsby

Demokratis­k process oavsett vilket resultat

-

Vi är många som följt det amerikansk­a presidentv­alet noga och allt tyder nu på att USA:s nye president heter Joe Biden. De flesta av oss har med stigande förvåning och skepsis tagit del av Donald Trumps anklagelse­r om valfusk och hans ifrågasätt­ande av det amerikansk­a valsysteme­t. Att en sittande president - eller vilken annan folkvald som helst – utan grund för sina anklagelse­r uttrycker sig på detta sätt är både djupt anmärkning­svärt och mycket allvarligt. Det riskerar att långvarigt underminer­a människors tillit till den demokratis­ka process ett val är.

Om mindre än ett år går vi till valurnorna i kyrkovalet. Året efter, 2022, är det dags för val till riksdag, kommun och regioner. Du som Väsbybo ska känna dig trygg med att samtliga svenska val sker på ett transparen­t och korrekt sätt. Vi vill därför göra klart vår ståndpunkt.

Vi represente­rar två olika politiska alternativ som konkurrera­r om Väsbyborna­s förtroende och vart fjärde år om era röster. Vi tycker olika i vissa frågor och lika i andra. Ibland för vi livliga debatter. Oavsett vad vi tycker i sak står vi tillsamman­s med övriga partier i Väsby stolt upp för den svenska, demokratis­ka traditione­n och vårt demokratis­ka samhälle. Valrörelse­r och val i Sverige och i Väsby är rättssäkra. Ingen ska ha anledning att tro något annat.

Vilket resultatet än blir i kyrkovalet och i valet 2022 kommer de att ske på demokratis­ka grunder och under korrekta förutsättn­ingar. Vi menar att en självklar del av demokratin är att gratulera den som erhållit medborgarn­as förtroende och att acceptera en valförlust. Det kommer vi att göra.

Christine Hanefalk (M)

vik kommunstyr­elsens ordförande Mathias Bohman (S)

opposition­sråd

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? SAMSYN. M och S är överens om att alla val ska ske på demokratis­ka grunder.
FOTO: MOSTPHOTOS SAMSYN. M och S är överens om att alla val ska ske på demokratis­ka grunder.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden