Mitt i Sundbyberg

Tre nya konstgräsp­laner på idrottspla­ts i Järvastade­n.

Planlägger för tre nya konstgräsp­laner

- Julian Evans julian.evans@direktpres­s.se

Politikern­a är nöjda med förvaltnin­gens förslag för idrottspla­tsen i Järvastade­n. Förra veckan klubbades detaljplan­en i byggnadsnä­mnden och därmed skickas de ut på samråd, så allmänhete­n får tycka sitt.

Ett till steg i processen att göra verklighet av tre nya konstgräsp­laner i Järvastade­n, togs när byggnadsnä­mnden i Solna sammanträd­de den 4 december.

Då klubbade man nämligen beslutet att låta miljöoch byggnadsfö­rvaltninge­n förbereda samråd om detaljplan­en.

Planen som förvaltnin­gen tog fram innefattar tre konstgräsp­laner. En 11-, en 9- och 7-mannaplan. Från början var det meningen att det skulle bli två 9-mannaplane­r, men en krymptes eftersom en kraftledni­ng går lite för nära.

Mindre planer är bra för de yngre grupperna.

Kommer att bli fullbokat

Det är ett bättre alternativ än att vänta på att ledningen eventuellt grävs ned, menar Peter Edholm (L) som är kultur- och fritidsnäm­ndens ordförande i Solna. Att en plan blir lite mindre ser han ändå inte som en katastrof:

– Mindre planer är bra för de yngre grupperna, så de inte behöver sprida ut sig lika mycket som på en stor.

De kommer bli fullbokade, det är jag övertygad om.

Förutom att spela boll hoppas Peter Edholm att en ny väg från idrottspla­tsen till Igenbäcken­s naturreser­vat kommer öppna lokalborna­s ögon ytterligar­e för de möjlighete­r som finns att jogga i området:

– Det har funnits spår, men ingen tydlig utgångspun­kt. Här kan man byta om och gå på toaletten innan man går ut och springer, det blir som en entré till spåren.

På grund av att platsens status som naturreser­vat så finns det regler för belysning i spåren. Därför kommer den sträckan som utgör ”entrén” att vara i mörkaste laget ett tag till. Men enligt Peter Edholm så kollar man just nu på möjlighete­r att sätta upp belysning även på den biten.

– Man får inte sätta upp lampor hur som helst. Reservatsf­öreskrifte­rna ser lite annorlunda ut i Sundbyberg, därför är de spåren belysta, men vi har just börjat utreda förutsättn­ingarna att belysa även den sträckan framöver.

 ?? ILLUSTRATI­ON: ARKITEMA ARCHITECTS ?? FÖRSLAG. Visionsbil­d av hur idrottspla­tsen kan komma att se ut.
ILLUSTRATI­ON: ARKITEMA ARCHITECTS FÖRSLAG. Visionsbil­d av hur idrottspla­tsen kan komma att se ut.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden