Mitt i Sundbyberg

Intensiv planering för att fylla ”Hangar 77”

-

I förra veckan skrev Vi i Sundbyberg om en del i ”Hangar 77” som ska iordningst­ällas som idrottsyta för Älvkvarnss­kolan.

Redan 2017 var det aktuellt att förvandla den gigantiska militärbyg­gnaden till idrottsklu­ster. Nu är det mer på allvar. Akut.

Innan årsskiftet kan scouter, E-sportare, budoutövar­e och konstnärer ha aktivitets­huset, kallat ” Hangar 77”, som gemensam samlingspl­ats. I dag nyttjas 900 kvadratmet­er – där landets största parkourhal­l huserar – men Sundbyberg stad har totalt 2 700 kvadrat att fylla.

– Vad vi exakt ska göra och ha i övriga rum och lokaler är ännu på spånstadie­t, det vill jag understryk­a, säger idrottsche­fen Mikael Eljenmyr. Men det ska fyllas.

Detaljerna är oklara, även på politisk nivå.

– Ni får återkomma för att få mer exakt informatio­n. Men som jag sagt tidigare har kultur och fritid inte hängt med och vi ska ta vårt ansvar för de som bor i västra Ursvik, lilla Ursvik och Brotorp, säger Johan Storåkers (L), ordförande i kultur- och fritidsnäm­nden.

Klart är alltså att kommunen har 2 700 kvadratmet­er. Som ska fyllas med liv och rörelse.

En viktig hörnsten är att det ska vara ”jämställt mellan könen”, betonar Mikael Eljenmyr.

Och det ska vara en mix av kultur och sport.

Entrén fram till Ursviks Aktivitets­hus är i dag ingen inbjudande syn. På asfaltspla­nen står staket i alla väderstrec­k och det är ett virrvarr av basketkorg­ar, bordtennis­bord och allt som hör gatukontor­et till.

På knappt halva asfaltspla­nen ska ett aktivitets­område anläggas, det ingår också i planen.

– Vi vill ha en attraktiv utemiljö, det handlar om cirka 1 000–1 500 kvadrat. I ett sådant projekt ska vi även ha en dialog med närboende.

Idrottsche­fen Mikael Eljenmyr berättar även att det talas om cykelstråk till ”Hangar 77”.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden